Διατροφή

Ο chef Αναστάσιος Ανδριώτης μας προτείνει την ιταλική συνταγή: Φοκάτσια με ντοματίνια.

Καπαμάς είναι το φαγητό που μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, και όλα τα υλικά του είναι σε μικρά κομμάτια. Συνήθως έτσι μαγειρεύεται το μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, ενώ στα Επτάνησα καπαμά κάνουν και το χταπόδι. Η ντομάτα, το σέλινο και ο μαραθόσπορος κάνουν τη συνταγή αυτή ξεχωριστή.

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε φροντίζοντας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η συνταγή για κέικ με γεύση κουμ κουάτ, θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους στις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης. 

Η παραμονή στο σπίτι μάς έχει κάνει δημιουργικούς στην κουζίνα, καθώς οι συνταγές έχουν την τιμητική τους. Οι κατσαρόλες και τα ταψιά έχουν πάρει φωτιά (όχι κυριολεκτικά ελπίζω!), καθώς είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς αλλά και να δοκιμάσεις κάτι νέο και νόστιμο. Οι συνταγές πολλές και οι επιλογές ακόμη περισσότερες.

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης στην Αθήνα, μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας. Ο Κεφαλονίτης Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης.

Ο Ζακυνθινός Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομιάς της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας παρουσιάζει την κουλούρα - Βασιλόπιτα των Ζακυνθινών!

Η Διευθύντρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας κα Όλγα Μανολίτση μας παρουσιάζει: Μακαρονάδα με Κόκορα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας και το γεύμα που θα παρατεθεί από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και βραβευμένο από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ως μία από τις σημαντικές προσωπικότητες των Επτανήσων, αναδημοσιεύουμε τη  συνταγή του διεθνώς αναγνωρισμένου Κερκυραίου σεφ αφιερωμένη στα Επτάνησα, που παραχώρησε στην Ε.Ε.Ε. το 2012.

Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή Επτανησιακή διατροφή και κουζίνα βασισμένες στο λάδι, στα άφθονα λαχανικά και φρούτα καθώς και στην παρουσία οσπρίων και ψαριών, στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής, θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…