Παρουσίαση του βιβλίου «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος» του Κωνσταντίνου Μούσσα

Το έργο αποτελεί ένα πρότυπο πολύστιχο έμμετρο ποίημα εμπνευσμένο από την ομώνυμη Καζαντζακική τραγωδία, που ακολουθεί την πλοκή του δράματος του Καζαντζάκη

Ακολουθεί την πλοκή του δράματος του Καζαντζάκη όμως παρουσιάζεται δια του στόματος του αφηγητή ποιητή, ο οποίος αποτελεί και το νέο πρόσωπο της ιστορίας που βοηθάει καταλυτικά στην εξέλιξη του ποιητικού δράματος.


Διασκευή του ομώνυμου έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε 997 δίστιχα στιχουργιμένα  σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στίχο, με ομοιοκαταληξία ζευγαρωτή.

Το έργο αυτονομείται από το πρωτότυπό του, χάρη στην εξαιρετικά πλούσια και πολύ καλά δουλεμένη σε κρητικό ιδίωμα γλώσσα που χαρίζει ποιητικότητα και αναδεικνύει την εικονοποιία του δράματος. Αποτυπώνει την κρισιμότητα των τελευταίων στιγμών της Πόλης και την τραγικότητα του βασικού πρωταγωνιστή του έργου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/05/2019 και ώρα 19:30 στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στην οδό Γερανίου 41 στην Ομόνοια, Αθήνα.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας - Δημήτρης Πολλάτος.

 

Χορηγός Επικοινωνίας: myEptanisa.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…