«Το μετέωρο μακρύ ζεϊμπέκικο του πανδημικού Covid-19» του Γεωργίου Ρεπούση παρουσίασε η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της ΕΕΕ

Με σημαντικές παρουσίες από τον χώρο των επιστημών και των γραμμάτων, των Επτανήσων και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ποιητικού αφιερώματος του ποιητή και συγγραφέα Γεωργίου Χριστοφόρου Ρεπούση με τίτλο «Το μετέωρο μακρύ ζεϊμπέκικο του πανδημικού Covid-19», από την Ιόνιο Βιβλιοθήκη της ΕΕΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, με τη συμμετοχή, όπως πάντα, μελών της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (το Δ.Σ. εκπροσώπησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Ελένη Κονοφάου), φίλων της Ένωσης, αλλά και φίλων του βιβλίου.

 

Γεώργιος Χριστοφόρου - Ρεπούσης

Οι ομιλητές, καθώς και ο συγγραφέας ανέλυσαν μια προς μία τις ενότητες του αφιερώματος, εστιάζοντας όλοι ωστόσο, στην αίσθηση αισιοδοξίας που απορρέει από το βιβλίο. Αισιοδοξία που αποτυπώνει στο βιβλίο ο ληξουριώτης ποιητής και συγγραφέας άλλοτε με κριτική και άλλοτε με συμπονετική διάθεση απέναντι σε όσα ζήσαμε τον καιρό της πανδημίας. Και η αισιοδοξία συνίσταται σε αυτό. Ότι, παρά τις σκληρές απώλειες, το άγριο κύμα πέρασε.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ.: Αναστασία Παμουκτσόγλου (διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, πρώην πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), Κωνσταντίνα Γογγάκη (αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Λάμπρος Πλατυπόδης (καθηγητής, σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΕΔΙΠ στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών). Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και αρχισυντάκρια του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΕΕ myeptanisa, Λυγερή Βικάτου.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά με μελωδίες των: Καλδάρα, Λοΐζου, Σαββόοπουλου, Χατζηδάκι αλλά και τον κεφαλλονίτικο «μέρμηγκα» οι μουσικοί Νίκος Αμαριωτάκης (μπουζούκι), Νίκος Βενετάκης (τραγούδι) και Μανώλης Παπαδομαρκετάκης (κρουστά, λύρα, τραγούδι).

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

*Κεντρική φωτογραφία (από αριστερά): Γεώργιος Ρεπούσης, Κωνσταντίνα Γογγάκη, Λυγερή Βικάτου, Αναστασία Παμουκτσόγλου, Λάμπρος Πλατυπόδης, Εύη Ρούτουλα.

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…