Πρεμιέρα ταινίας για τον Καποδίστρια στη Ρωσία

Πλήθος Ελλήνων και Ρώσων παρακολούθησε την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Φόρο τιμής στο μνημείο του στην Αγία Πετρούπολη απέτισε η νεολαία των Ελλήνων της Ρωσίας. Ο «βασικός Έλληνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας» έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Νοεμβρίου.

Αφιερωμένη στην 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, η ταινία μιλάει για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Ιωάννη Καποδίστρια. Το ντοκιμαντέρ μιλάει για τη ζωή και την πολιτική καριέρα του διάσημου Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος από το 1809 υπηρετούσε πιστά τη Ρωσική Αυτοκρατορία, και για το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Svetlana Muzychenko. Η ταινία έκανε πρεμιέρα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό Ελλήνων και Ρώσων, οι οποίοι άφησαν λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή:corfuland.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…