Άνοιξε τις πύλες του το νέο Μουσείο Θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό Λευκάδας

Πολυμέσα

Ένας υπέροχος μουσειακός χώρος θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας με θαυμάσια εκθέματα άνοιξε τις πύλες του στον Καστό Λευκάδας, σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήσαμε από τη σελίδα Kastos Marine Museum «Home of the fin whale» στο facebook.

Η εξαιρετική ιδέα λειτουργίας ενός μουσείου, το οποίο θα αναδεικνύει το θαλάσσιο πλούτο στο πανέμορφο νησί του Ιονίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή των Επτανήσων και το myEptanisa συγχαίρει τους εμπνευστές του.

 

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας του μουσείου, που διατηρούν στο facebook, ένα από τα κορυφαία και μοναδικά του εκθέματα για την ευρύτερη περιοχή του Ελλαδικού χώρου εκτός από το νησί του Καστού είναι ο σκελετός της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), η οποία ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί. Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών, η εκτίμηση του αρχικού μήκους και της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών καθώς και η καταγραφή αλλά και φωτογράφηση τους με τη δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Η μεγάλη ποικιλία από σφουγγάρια, αχινιούς, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα-καρέτα και μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια στολίζουν το χώρο του μουσείου μουσείο, τα οποία συνοδεύονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τη σχετική πληροφόρηση, αλλά και οθόνη με την  προβολή μικρού μήκους βίντεο από εικόνες της θαλάσσιας ζωής, προκαλώντας μας να το επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στον υπέροχο αυτό χώρο.


Οι Καστιώτες αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από το νησί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το μουσείο άνευ αντιτίμου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…