Ο Φώτης Σώλος στη συναυλία των μαθητών του «Εργαστηρίου τραγουδιού Ν. Πορτοκάλογλου»

Το Ελληνικό δίκτυο σχολών σύγχρονης μουσικής LAB Music Education παρουσιάζει συνθέσεις των μαθητών του «Εργαστηρίου τραγουδιού Ν. Πορτοκάλογλου» τη Δευτέρα 28 Μαϊου 2018 και ώρα 21:00 στο FAUST Bar-Theatre-Arts (Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12 - ΑΘΗΝΑ).

 

 

 

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε μερικές από τις σκέψεις που καταθέτει για το εγχείρημα, αναφέρει ότι ο κύκλος μαθημάτων που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο  σκοπό είχε το εργαστήριο τραγουδιού να γίνει τόπος συνάντησης και συνεργασίας. Συζήτηση πάνω στα κίνητρα, τις επιρροές και τους στόχους του καθενός, ανάλυση αγαπημένων τραγουδιών και προπαντός πολλή πρακτική. Δουλειά για το σπίτι πάνω σε επιλεγμένα στιχουργικά θέματα, μελοποιήσεις από τους συνθέτες της παρέας, αλλά και επιτόπου ομαδικός αυτοσχεδιασμός.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να εμπλουτιστούν τα εκφραστικά μέσα και να βελτιωθεί η τεχνική στο στίχο και τη σύνθεση, καθώς και η ικανότητα να ακούν και να επικοινωνούν οι μαθητές με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που άλλοτε θα είναι οι συνεργάτες και άλλοτε οι ακροατές της δουλειάς τους. Επιπρόσθετα, η δημιουργία τραγουδιών μέσα από διαδικασία προσωπικής δουλειάς αλλά και αλληλεπίδρασης και συνεργασίας.

Οι μαθητές του εργαστηρίου θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους πλαισιωμένοι από μαθητές του FAUST Bar-Theatre-Arts στη συναυλία που πραγματοποιηθεί και η οποία θα ηχογραφηθεί. 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, βρίσκεται ο Καλαμισάνος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Φώτης Σώλος, ο οποίος θα παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του με δικά του τραγούδια, τραγούδια των φίλων της ομάδας και φυσικά του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Είσοδος ελεύθερη

Το περιοδικό myEptanisa, εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στον Επτανήσιο Φώτη Σώλο.
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…