Οι Διδυμάνες του Σπύρου Μπογδάνου στην Εναλλακτική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ

Η απόδοση του έργου Διδυμάνες (δίδυμες μητέρες) θα παρουσιαστεί στην εναλλακτική σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου στην Αθήνα στις 24 και 25 Μαΐου 2018 στις 8.30 μμ.

Πρόκειται για ένα μουσικό έργο για χορωδία, ορχήστρα και δύο αφηγητές, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Σπύρου Μπογδάνου από την συλλογή του η ΔΕΠΑΙΝΑ και αφορά μια αληθινή ιστορία στους Παξούς στα τέλη του 19ου αιώνα. Το έργο πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παξών το καλοκαίρι του 2015. Παρουσιάστηκε στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα, τον Απρίλιο του 2016 σε συνεργασία με το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα το απολαύσουμε στο ΚΠΙΣΝ με νέο cast συντελεστών.

ΟΙ ΔΙΔΥΜΑΔΕΣ

Σύνθεση / Στήσιμο παράστασης: Δήμητρα Τρυπάνη 
Προετοιμασία παράστασης: Δήμητρα Τρυπάνη 
Ειδική συνεργάτρια προβών: Δήμητρα Παπασταύρου 
Κείμενο: Φαίη Λύχνου, Σπύρος Μπογδάνος


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 ΜΑΙΟΥ 2018
24, 25 Μαΐου 2018


Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

 

Βελιανίτη Αιμιλία 
Κακαβά Αναστασία 
Πουλιάση Δέσποινα Ειρήνη 
Τσαρδούνη Φωτεινή 
Λαζαράκη Γαλήνη  
Μάργαρα Ισαβέλλα
Τριπικέλης Φίλιππος  
Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα 
Ιακώβου Αθανασία 
Λιαπάτης Ορφέας 
Πελαντάκης Βασίλης 
Ζακολίκου Σοφία 
Παπαδάκη Θεανώ 
Τομαρά Θεοτόκη 
Γρατσούνα Αθηνά  
Νώτη Μπέσσυ 
Μορέλλι Μυρσίνη 
Νεαμονίτη Ανδριάννα 
Σισμανίδη Ιωάννα 
Καλλιβωκάς Σπύρος 
Μαλλά Φλώρα-Χρυσή 
Αβραάμ Μαρίνα 
Χατζάκη Έβελιν (Ευγενία Ευαγγελία) 
Παπαδογιάννη-Κουρεντή Μάρθα 
Μάντζιου Αδαμαντία 
Αλιβάνιστου Κέλυ 
Πουσναρά Αντζουλέτα 
Βαμβακάς Αλέξανδρος 
Κέρζελη Κική 
Κρούγια Ρεζάρτα 
Λάππα Σίλα 
Παπαδημοπούλου Καλλιόπη 
Ορφανουδάκη Κατερίνα 
Βλαχογιάννη Σίσσυ 
Παπαδοπούλου Χριστίνα 
Κασαβέτης Γιώργος 

Οι Διδυμάνες είναι ένα σύγχρονο μουσικό έργο βασισμένο πάνω σε μια αληθινή ιστορία του 19ου αιώνα στην περιοχή Μαγαζιά των Παξών. Στην ιστορία αυτή, δύο γυναίκες ενώνουν τις μοίρες τους, μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι ζωής και –κυρίως– μέσα από την αγάπη, τη συγχώρεση και την αυτοθυσία. Το διήγημα μετατράπηκε σε έναν παράλληλο θεατρικό μονόλογο όπου ο θεατής βλέπει και κυρίως ακούει τα πάντα μέσα από τα μάτια και τα χείλη των δύο γυναικών-πρωταγωνιστριών της ιστορίας. Το έργο εμπεριέχει σύγχρονες επεξεργασίες παραδοσιακών τραγουδιών, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και καινούρια κομμάτια που γράφτηκαν για πολυφωνικό σύνολο, κρουστά και μικρό σύνολο δωματίου. 

Η παράσταση Διδυμάνες, όπως και στις προηγούμενες παρουσιάσεις της, θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας εντατικής εργαστηριακής διαδικασίας, στην οποία μουσικοί διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων, ερασιτέχνες, σπουδαστές μουσικής και επαγγελματίες, θα συμμετέχουν σε έναν κύκλο εργαστηριακών προβών. Η ομάδα των μουσικών/ερμηνευτών θα προκύψει μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία ακροάσεων και η συμμετοχή για όσους επιλεχθούν θα είναι δωρεάν (χωρίς αμοιβή). Η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ η ακρόαση, υπό τη μορφή εργαστηρίου, υλοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…