Το Boutique Classical Music Festival Cephalonia μας ταξιδεύει στο Ιόνιο στο ειδυλλιακό Villa Forestata

Η Μουσική βρίσκεται πέρα από τις αντιξοότητες μέσα από Καλλιτέχνες με κινητήριο δύναμη την επιμονή που υφαίνουν αδιάκοπα ασυνήθιστα πεπρωμένα...

Το Boutique Classical Music Festival Cephalonia που λαμβάνει χώρα αποκλειστικά στον ιδιωτικό χώρο του εξέχοντος Villa Forestata διασφαλίζει την Boutique αύρα του καθώς τηρεί εξαιρετικές προϋποθέσεις. Μοναδικά σύνολα και διακεκριμμένοι Σολίστ σε σπάνιο ρεπερτουάρ αποτελούν εξαιρετικές παρουσίες που λαμβάνουν χώρα στα Villa Concerts μέσα στο άρωμα του Ιονίου.

Ο Επετειακός χαρακτήρας του Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2021 με την πρωτοβουλία της Ezeni Athans (Η Εζενί είναι ένα κράμα που συνδυάζει την κληρονομιά της σχετικά με την Κλασική μουσική που της δόθηκε από τις ρίζες της οικογένειάς της από τα πολυεπηρεασμένα από Ευρωπαικές Μουσικές επιρροές Επτάνησα με την Ελληνική παρακαταθήκη που δόθηκε σε όλους τους Έλληνες. Η δράση της ενσαρκώνει στην ουσία μια γεφύρωση πολιτισμών που της είναι κάτι το αβίαστο και αυτονόητο. Οφείλει στην μητέρα της Αντζολίνα την ενασχόλησή της με το Πιάνο από μικρή στα πρότυπα της προνόνας της Ευαγγελούλας Φορέστη, ενώ η υποστήριξη της οικογένειάς της ήταν αμέριστη και παραμένει)

συμβολίζει την απελευθέρωση του πνεύματος από τα δεσμά ειδικά μέσα από τις Τέχνες και ιδιαίτερα μέσα από την κλασική μουσική, στις οποίες μυήθηκαν τα Επτάνησα μετά από τις Ευρωπαϊκές επιρροές.
Οι ρίζες της Οικογένειας με το γνωστό οικόσημο ‘TIPALDO’- Foresti (Branch) βρίσκονται στο βαθύ παρελθόν με προέλευση από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους η Ουγγαρία και η Ιταλία. Οι γόνοι κατείχαν Τίτλους ιδιοκτησίας και Τίτλους ευγενείας καθώς και διαμόρφωναν την πολιτική ατζέντα της εποχής τους με αποκορύφωμα την συμβολή τους στον τομέα της Μουσικής μέσα από την δράση της Ευαγγελούλας Φορέστη η οποία ήταν Πιανίστα της εποχής με τις μέγιστες διακρίσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στα πατρογονικά της εδάφη στην Κεφαλονιά. Ο γόνος Σπυρίδων-Τυπάλδος Φορέστης εξ’ Αργοστολίου, πατέρας της Ευαγγελούλας Φορέστη και παππούς του Αθανάσιου Κυράγγελου (τελευταίος απόγονος αυτών) διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Η συμβολή του Villa Forestata είναι ανεκτίμητη αρχίζοντας από το παρελθόν μέχρι σήμερα καθώς στον ιδιαίτερο αυτό χώρο λάμβαναν χώρα οι πιο σημαντικές συγκεντρώσεις και συζητήσεις για τα εκάστοτε τεκταινόμενα της εποχής που συνεισέφεραν στην ανάπτυξη των Επτανήσων μέσα από ποικίλες προεκτάσεις ακόμα και εμπορικές. Ντοκουμέντα και σπάνιο υλικό από το Αρχείο του Villa Forestata αποδεικνύουν την δράση και συμβολή των γόνων της Οικογενείας Σήμερα, το όραμα του Villa Forestata διευρύνεται ακόμα περισσότερο ειδικά μέσα από τη μουσική παρακαταθήκη η οποία διαμορφώνει τα σύγχρονα μουσικά δεδομένα εξίσου ως συμβολή για τα Επτάνησα στα βήματα των προγόνων.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ BCMF CEPHALONIA

DPS CONSTRUCTION&DESIGN DIMITRIOS PARIOTIS AND ASSOCIATES www.dpskefaloniahomes.com

 

Ευγενία-Μαρία Αθανασοπούλου (Ezeni Athans)

Η Ezeni Athans είναι διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου με διατριβή στη Σύνθεση με θέμα τον Ρώσο συνθέτη Alexander Scriabin. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Μουσικών Σπουδών με Άριστα, βήμα το οποίο την παρότρυνε να εστιάσει στην μελέτη της μουσικής δημιουργίας του συνθέτη τόσο ακαδημαϊκά όσο και σε επίπεδο επιτέλεσης των έργων του Scriabin στο πιάνο. Έχει αποκλειστικό στόχο την προβολή της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής για Πιάνο μέσα από δρώμενα στα πρότυπα δράσεων όπως αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό. Έχει σπουδάσει και μελετήσει με σπουδαίους Πιανίστες όπως οι Ευγένιος Μογκιλέβσκυ και Daniel Blumenthal στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών και έχει παρακολουθήσει στενά την ραγδαία μετάβαση από το στυλ επιτέλεσης στις σημερινές απαιτήσεις του performance. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν έργα για σόλο πιάνο αλλά και για μουσική δωματίου σε αρκετές χώρες όπως το Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Ελλάδα για πολυάριθμους φορείς. Όσον αφορά στην ελληνική μουσική, έχει παρουσιάσει έργα Επτανησίων συνθετών σε εκδηλώσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επί Πρόεδρο κ.Ναπολέων Μαραβέγια. Παραδείγματα πρωτότυπων δράσεων της αποτελούν το Πολεμικό Μουσείο, η επιτέλεση εκτός του τυπικού concert hall, fulldome projection performances, ιερή μουσική κ.ά. Οι δράσεις αυτές έχουν λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη Φορέων του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού καθώς και στη Ρωσία ενώ ρίχνει γροθιά στο πρωτόκολλο της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής μέσα από το Piano and the New Art Era. Είναι η δημιουργός του Διεθνούς Boutique Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για την Κεφαλονιά 2021 ενώ έχει επιλεγεί από τον ΤΗΕ ECONOMIST-GREECE ως Πιανίστα για πρωτότυπες δράσεις. Η Ezeni Athans παίζει σε πιάνο που της χορηγούν οι εταιρείες Yamaha/Steinway & Sons.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…