Εθελοντική δράση καθαρισμού παραλίας στη Λευκάδα!

Με δελτίο τύπου, ο Δήμος Λευκάδας ανακοινώνει τη στήριξή του στη δράση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μ.μ. και αφορά τον καθαρισμό παραλίας, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την προσπάθεια αυτή, καλώντας τους  πολίτες να συμμετάσχουν.

Η συνάντηση έχει οριστεί από τους διοργανωτές στο δρόμο μεταξύ Απόλπαινας και Τσουκαλάδων στο ύψος που βρίσκεται το εστιατόριο “Πέτρινο”. 

Η ανακοίνωση της εθελοντικής αυτής προσπάθειας, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μέσω facebook και καλεί όλους όσους είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον να συμμετέχουν: 

«Χαιρετούμε όλους τους φίλους που νοιάζονται για το περιβάλλον, Λευκαδίτες και μη!

Προτείνουμε να καθαρίσουμε μια παραλία στις 8/9/2018. Ελάτε μαζί μας!

Την ίδια μέρα, ένας Ολλανδός εφευρέτης, o Boyan Slat θα εγκαταστήσει το σύστημα καθαρισμού ωκεανών που έχει εφεύρει, μέσα στην τεράστια σκουπιδοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί στον Ειρηνικό ωκεανό. Ευκαιρία λοιπόν είναι να γνωστοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός στον κόσμο, όχι μόνο μέσα από το ίντερνετ, αλλά κυρίως μέσα από τη δική μας δράση που θα φέρει ανακουφιστικό αποτέλεσμα στο δικό μας τοπικό περιβαλλοντικό ιστό μια που εδώ στη Λευκάδα ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με το ογκώδες πρόβλημα των πεταμένων στη φύση σκουπιδιών.
Είναι πολύ κατάλληλη η στιγμή για να δράσουμε, πλησιάζει το τέλος της τουριστικής περιόδου και οι παραλίες πλήττονται από τους σωρούς των σκουπιδιών.
Μόνο μια ώρα θα χρειαστεί να συμμετέχετε. Διαδώστε το κι ελάτε μαζί με την οικογένειά σας και τους φίλους σας κι εμείς θα σας προμηθεύσουμε με μεγάλες σακούλες, γάντια, αντηλιακό, πολύ μουσική και πολύ καλή διάθεση για να γλιτώσει αυτό το παραδεισένιο νησί από την οικολογική καταστροφή και την εξόντωση της θάλασσας χλωρίδας και πανίδας.

Μόνο στο χέρι μας είναι!!!

Σημείο συνάντησης: Στη γέφυρα της Λευκάδας, στις 6μμ.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!!!

Ελίζα και Λίζα»

 

Το myEptanisa συγχαίρει την Ελίζα και τη Λίζα για την πρωτοβουλία τους αυτή, και καλεί τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στη Λευκάδα να συμμετέχουν στη σημαντική αυτή δράση. Το περιβάλλον κινδυνεύει και αιτία αυτού του κινδύνου είναι η αδιαφορία των ανθρώπων. Όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε μέσα από το δικό μας μετερίζι , να αποτρέψουμε την καταστροφή του. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…