Στην Κέρκυρα το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας) ανέθεσε στον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Δ. Ελλάδας, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τη μαζικότερη σκακιστική διοργάνωση όλων των κατηγοριών στην περιοχή μας και μια από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

Πέρσι αγωνίστηκαν συνολικά 451 μαθητές σχολείων Α΄βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης από Κέρκυρα, Παξούς, Γιάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Λευκάδα, Παραμυθιά, Φιλιππιάδα και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Στην περσινή διοργάνωση οι Κερκυραίοι και Παξινοί μαθητές είχαν σαρώσει κατακτώντας τη μερίδα του λέοντος από τα Κύπελλα, τα μετάλλια και τις προκρίσεις για τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα κατέκτησαν 91 από τα 105 συνολικά μετάλλια που έδινε το Πρωτάθλημα και 11 από τα 13 Κύπελλα!
Ανάλογα αναμένεται να είναι και τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ. στο Ν. Λιμάνι και στις αίθουσες του παρακείμενου ξενοδοχείου Ατλαντίς. Η διοργάνωση θα δώσει προκρίσεις (77 θέσεις ατομικού και 6 ομαδικού) για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα και την διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.
Το παρόν εκεί αναμένεται να δώσουν στα ατομικά Πρωταθλήματα που γίνονται κατά τάξεις οι 1200 καλύτεροι νεαροί σκακιστές από όλη τη χώρα και περιμένουμε ότι όπως και πέρσι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κέρκυρας και των Παξών θα διακριθούν.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν μέσω των σχολείων τους εκείνοι που δικαιούνται να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…