Βράβευση 18 διακριθέντων των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Κεφαλονιά από το Ίδρυμα Βεργωτή

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, το Ιδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή βράβευσε 18 νέους και νέες αποφοίτους των Λυκείων Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Σε συνεργασία με την επιθεώρηση δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, το Ιδρυμα βραβεύει τους κορυφαίους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η πιο δημοφιλής ίσως εκδήλωση του Ιδρύματος δεν ειχε γίνει τα τελευταία χρόνια. Περίμενε να ολοκληρωθούν οι επισκευές του Πνευματικού Κέντρου για να επιστρέψει αυτή η τελετή στην φυσική της έδρα, στα Κουρκουμελάτα.

Το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Πνευματικό Κέντρο γέμισε από τα χαρούμενα πρόσωπα των αρίστων του 2016 και του 2017 που συνοδευόντουσαν απο τις οικογένειες τους. Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν και όλοι οι μαθητές – φοιτητές πια – που ειχαν βραβευθεί για τις επιδόσεις τους το 2013, 2014 και 2015, μαζί με τους Λυκειάρχες, τις αρχές της Επιθεώρησης Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Υπ. Παιδείας και την ηγεσία της εκκλησίας, πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη αναφορά των σκοπών και έργο του Ιδρύματος και των κτιτόρων του από των Πρόεδρο του κ. Γεράσιμο Ν. Βεργωτή.

Εν συνεχεία μίλησαν για την πορεία τους από την βράβευση τους μέχρι τώρα τρείς μαθητές-φοιτητές, η Βασιλική Σούτη (2015), η Χριστίνα Καππάτου (2016) και η Χριστίνα Καμπουράκη (2017).

Το επίκεντρο όμως της βραδιάς ήταν η διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge και ακαδημαϊκού Θανάση Φωκά με τίτλο «Αντίληψη και Μαθηματικά».

Ο κ. Φωκάς ήταν αυτός που παρέδωσε και τα διπλώματα-επαίνους στους 18 νέους που συνοδευόντουσαν και με οικονομικά βραβεία συνολικής αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Βραβεύθηκαν από το 2016 οι:

– ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Χριστίνα Καππάτου, Γερασιμούλα Διακάτου, Παντελεήμων Σαμαράς

– ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Ελληάννα Μαράτου, Πλάτων Παπαδάτος-Καλός, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης

– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Ειρήνη Δεληκωστοπούλου, Χρυσοβαλάντης Αμβροσιάτος, Αμαλία Φραγκοπούλου

Από τους αποφοίτους του 2017 βραβεύθηκαν οι:

– ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Τζένσικα Κέντρο, Γεώργιος Παριώτης, Σωτηρία-Δήμητρα Λαγκούση

– ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Χριστίνα Καμπουράκη, Γεωργία Κοκκώνη, Υακίνθη Καππάτου

– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Μαργαρίτα Νεοφύτου, Αικατερίνη Σιγάλα, Κωνσταντίνος Αικατερίνης

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Γεράσιμος Βεργωτής ανακοίνωσε την δημιουργία του «ΜΕΝΤΩΡ» – ένα δίκτυο διακεκριμμένων Κεφαλονιτών καθηγητών Πανεπιστημίου και επιτυχημένων επαγγελματιών.

Το «ΜΕΝΤΩΡ» θα είναι στην διάθεση όλων των βραβευθέντων – ανεξαρτήτου χρονιάς αποφοιτήσεως – να προσφέρει συμβουλές επαγγελματικού και μεταπτυχιακού προσανατολισμού.

Οσοι ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος.

Περήφανοι γονείς, περιχαρείς μαθητές και φίλοι παρέμειναν για ώρες στην βεράντα του Πνευματικού στην δεξίωση που ακολούθησε την βράβευση.

Το ΔΣ του Ιδρύματος ευχαριστεί την Επιθεώρηση Β’θμιας Εκπαίδευσης για την συνεργασία, συγχαίρει τους καθηγητές των Λυκείων του νομού για το εκπαιδευτικό τους έργο, συγχαίρει επίσης τις οικογένειες που πλαισίωσαν την προσπάθεια των παιδιών, και καμαρώνει γιά όλα αυτά τα νέα παιδιά και τους εύχεται υγεία και καλή πρόοδο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…