Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Κέρκυρας & Παξών

Το  Κέντρο  UNESCO του  Ιονίου,   σε συνεργασία  με  την  Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και συνδιοργανωτές φορείς, Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Κέρκυρας,  τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, το ΤΕ.Ε. Παράρτημα Κέρκυρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Ιονίων Νήσων, οργανώνουν εκδήλωση –αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια με θέμα: « Το πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια ως Δρόμος και ως Τρόπος, για το σήμερα και το αύριο».

 


Τόπος  και  χρόνος  της  εκδήλωσης: 
Πνευματικό Κέντρο Ιεράς  Μητροπόλεως Ακαδημίας 2. Τρίτη 26/9/2017  και  ώρα 7,30  μ.μ.
Εισηγούνται και συζητούν :
Γεώργιος Παπαθανασόπουλος.Δημοσιογράφος: «Ο Ιωάννης Καποδιστριας ως πρότυπο πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας για το σήμερα.»
Σοφία Μωραίτη. Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α.,ιστορικός ερευνήτρια. « Ο Ι. Καποδίστριας και η παιδεία. Από την Δημόσια Σχολή της Τενέδου στο Οικοτροφείο της Αίγινας.»
Γεώργιος Σκλαβούνος. Ιστορικός ερευνητής: Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει το 1821. Εποποία της Λευκάδας 1807- Σύναξη Οπλαρχηγων  στην  Κέρκυρα.  Πασχα  του  1819.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ:
                                 
Το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Κυβερνήτη θα τελεστεί, κατά τα καθιερωμένα, εκεί όπου είναι θαμμένος ο Κυβερνήτης, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας, στις 27/9 ημερομηνία της δολο-φονίας του. Το Μνημόσυνο θα πλαισιώσει το τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Χορωδίας της Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καποδίστρια.

Πηγή:kerkyrasimera.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…