πριν από 7 χρόνια

Επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη - Ιθάκη - Πάτρα, μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων

Από 1η Νοεμβρίου η Kefalonian Lines αναλαμβάνει τη γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Πάτρα για πέντε χρόνια, αφού με θετική εξέλιξη για τα νησιά μας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των δυο εμπλεκομένων εταιρειών και από 1η Νοεμβρίου η Kefalonian Lines ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή.

 


Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, κ.ά.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο παρα-πέντε, να κινδυνέψει αυτή η συμφωνία με «ναυάγιο» ουκ ολίγες φορές, να επέμβουν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, για να δούμε τελικά τον… «λευκό καπνό» από το υπουργείο Ναυτιλίας. Μέχρι και τις 4.30 η ώρα περίπου, κι ενώ η σημερινή συνάντηση είχε ξεκινήσει από τις 3:00 το μεσημέρι, συμφωνία δεν υπήρχε. Ο υπουργός είχε διώξει όλους τους ενδιαφερόμενους και συσκέπτονταν με την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό.


Η τελική διαφωνία είχε να κάνει με το λιμάνι αναχώρησης κατά το απογευματινό δρομολόγιο. Η Kefalonian Lines ήθελε να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πισαετός – Πόρος – Κυλλήνη ενώ η Ionian Group δεχόταν μόνο αν το δρομολόγιο γινόταν Πισαετός – Σάμη – Κυλλήνη.

Με την αμοιβαία παραχώρηση και των δύο εταιριών – ιδιαίτερα της ΙONIAN GROUP που αποδέχτηκε ΟΛΕΣ τις απαιτήσεις της kefalonian lines προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Ιθάκη και η Σάμη – το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής. Η Kefalonian Lines θα εκτελεί το απογευματινό δρομολόγιο Πισαετό – Πόρος – Κυλλήνη με αναχώρηση από τον Πόρο στις 17.15. Έτσι η Ιθάκη αποκτά σύνδεση και το απόγευμα και γραμμή συμφωνήθηκε να έχει χρονική διάρκεια για τα επόμενα πέντε χρόνια και την εκμετάλλευση αυτής η Kefalonian Lines.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, έκανε λόγο για μεγάλη νίκη της Ιθάκης, που επί τρία περίπου χρόνια είχε μείνει απομονωμένη από την Μητρόπολη της Δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τις δικές της προσπάθειες. Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο Δήμαρχος Ιθάκης, αναφέρει: «Tο καράβι από την 1η Νοεμβρίου με απόφαση του Υπουργού ξεκινάει στην γραμμή Ιθάκη – Σάμη- Πάτρα. Ευχαριστώ την βουλευτή».

Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

 

Πηγή: ithacanews.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…