Περιήγηση με μεγάλη κυκλική διαδρομή στην Υπαπαντή των Παξών

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Φίλοι των Παξών» ανακοινώνει την επόμενη περιήγηση για την καλοκαιρινή σεζόν του 2018, τη μεγάλη κυκλική διαδρομή της Υπαπαντής.

Η Κέρκυρα από τον μήλο της Καστανίδας

 

Ημερομηνία: Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, 5:30 με  7:30μμ.

Σημείο συνάντησης: 5 μμ έξω από την εκκλησία της Υπαπαντής, πλησίων Λάκκας.

Συμμετοχή: 8 € για τους Φίλους των Παξών, 13 € για τους επισκέπτες (σας παρακαλούμε να έχετε το ποσό ακριβώς!)

Δηλώσεις συμμετοχής: Χριστόφορος Μπόικος, Φαίη Λύχνου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα: 6944633123 (Φαίη) και 6958158500 (Θάνος).

Ο Ανδρέας Κουρούπης, ο ειδικός μας επί των μονοπατιών των Παξών κι η Φαίη Λύχνου  θα μας συνοδεύσουν σε αυτή την περιήγηση εγκαινιάζοντας την ολοκληρωμένη σήμανση της κυκλικής διαδρομής Υπαπαντή – Άη Γιάννης – Βενετσιάνικο Σπίτι – Καστανίδα – Υπαπαντή. Στην διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι του Αγίου Ισαύρου για να θαυμάσουμε τις πιο καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες των Παξών και την ενοριακή εκκλησία του Άη Γιάννη, ένα παράθυρο σε προηγούμενους αιώνες. Θα περπατήσουμε στα Βασιλάτικα με τα παλιά αρχοντικά και στο πλακόστρωτο μονοπάτι προς τα Καλοδικάτικα, θα μπούμε στην εκκλησία του Άη Γιάννη, για να θα φωτογραφίσουμε το λιμάνι της Λάκκας από τον οικισμό της Καστανίδας, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα από τον μύλο και τη θέα προς το απέραντο Ιόνιο από το Καθιστικό της Καστανίδας.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και Ελληνικά και θα περιλαμβάνει ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της περιοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…