Συμμετοχή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου στις εκδηλώσεις της πανελλήνιας δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της πανελλήνιας δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού που είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα, και φέρει τον γενικό τίτλο: «Πνοές Ανέμων».


Για τις εκδηλώσεις εορτασμού προγραμματίζονται στη Ζάκυνθο οι ακόλουθες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις με τον ειδικότερο τίτλο: «Πνοές ανέμου:… περιπατών επί πτερύγων ανέμων:
Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «τα πειράματα φυσικής πήραν... αέρα» για παιδιά από 6 ετών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν από το μέλος του Συλλόγου Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης κα Ελένη Μυλωνά (φυσικό) τον θεό Αίολο και θα συμμετέχουν σε πειράματα για την ανακάλυψη της κινητικής δύναμης του αέρα.
Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο και οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού θα γνωρίσουν επιλεγμένους πίνακες που παρουσιάζουν το στοιχείο του αέρα από την αρχαιολόγο της Εφορείας κα. Δήμητρα Νικολιά. Θα ακολουθήσουν «Ιστορικές περιπέτειες στον αέρα» με αναγνώσεις, αναπαραστάσεις και εικαστικές αποτυπώσεις από τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης κ.κ. Αλεξάνδρα Κατσαϊτου και Παναγιώτα Ακτύπη (εκπαιδευτικοί).
Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο θεματική ξενάγηση για ενήλικες σε επιλεγμένα εκθέματα από την αρχαιολόγο της Εφορείας κα. Δήμητρα Νικολιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους:
- Μουσείο Ζακύνθου (Τρίτη έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 08:30-12:00π.μ.) στο τηλέφωνο 26950-41066 (για την προεγγραφή στην εκπαιδευτική δράση του Μουσείου).
- Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη (Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 8:30-12:00π.μ. και 17:30-20:00) στο τηλέφωνο 26950-45078 (για την προεγγραφή στη δράση της βιβλιοθήκης).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…