πριν από 7 χρόνια

2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ζάκυνθο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι  «Φίλοι Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου» διοργανώνουν το «2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου» το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. 

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκδήλωση πρόκειται να φιλοξενήσει δεύτερη συνεχή χρονιά το νησί μας, το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου «Leone di Zante».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ, οι λάτρεις των επιτραπέζιων που έγραψαν ιστορία (πολλά χρόνια πριν από τα έξυπνα κινητά και τα τάμπλετ) θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να παίξουν και να ξαναθυμηθούν τα θρυλικά επιτραπέζια παιχνίδια των προηγούμενων δεκαετιών: παιχνίδια με κάρτες ή φιγούρες, από το πιο σύγχρονο Game of Thrones ή το Star Wars μέχρι το θρυλικό Stratego, τις «Καστροπολιτείες», το Dangeon Saga, το Lords of Waterdeep και πολλά ακόμη. Παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας, οικογενειακά, γνώσεων, συνδυασμούς όλων μαζί και πολλά ακόμη, όλα κλασικά και αξεπέραστα, παρά το πέρασμα των χρόνων.

Οι… «παιχνιδογνώστες» διοργανωτές θα βρίσκονται εκεί για να μας θυμίσουν παιχνίδια και κανόνες, να μας παρουσιάσουν σπάνιες εκδόσεις, να διοργανώσουν τουρνουά βετεράνων αλλά και παιδιών και μη και γενικά να προσφέρουν ένα πλήθος από δραστηριότητες για τα μεγάλα παιδιά που ακόμη λατρεύουν τα επιτραπέζια.

Η ομάδα του «Leone di Zante» από το Φλεβάρη του 2016 έχει ως σημείο συνάντησης το κέντρο της Ζακύνθου και αυτή τη στιγμή, αριθμεί 13 μέλη στην πλειοψηφία ηλικίας άνω των 30 ετών. Η συλλογή τους από επιτραπέζια παιχνίδια, αποτελείται από 350 τίτλους φαντασίας, στρατηγικής, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας, πολεμικά, οικογενειακά, με μινιατούρες, με κάρτες και με ζάρια. Κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνονται, στο δικό τους χώρο και ξενοιάζουn παρέα με τον Φρειδερίκο, τον Μάρκο Πόλο, τον Άραγκορν και όλους τους φανταστικούς και μη, ήρωες που αγαπήσαμε από παιδιά. Επιτραπέζια παιχνίδια χαμηλής, μέτριας και υψηλής δυσκολίας, ολιγόωρα και πολύωρα, που σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι «Τελικά υπάρχουν κι άλλα πολλά, πέρα από τη Monopoly και το Taboo!».

Επιθυμία τους είναι να διευρυνθεί κι άλλο η κοινότητά τους και να φέρουν κοντά όλους τους φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών, εξερευνώντας καινούργιους τίτλους, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα! Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τα επιτραπέζια γινόμαστε ξανά παιδιά, αυτοσχεδιάζουμε, εξάπτουμε τη φαντασία μας, ακονίζουμε το μυαλό μας και ξεφεύγουμε για κάποιες ώρες από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητάς μας.

Πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Επιτραπέζια με φαντασμαγορικές φιγούρες
Παιχνίδια με Μινιατούρες. Πάρε μέρος είτε σε αληθινές μάχες του ΒΠΠ με πιστά αντίγραφα στρατών και αρμάτων της τότε εποχής, είτε σε μάχες από άλλους κόσμους, με εξωπραγματικούς πολεμιστές σε αστραφτερές πανοπλίες που έρχονται αντιμέτωποι με Ορδές τεράτων και Μάγων.


Ταξίδεψε σε κόσμους μακρινούς και αντιμετωπίστε φοβερούς Δράκους, είτε σαν Παντοδύναμος Μάγος είτε σαν Θαρραλέος Πολεμιστής, λαμβάνοντας μέρος στα Παιχνίδια Ρόλων Dungeons & Dragons.

Με την συμμετοχή σας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα κληρωθούν πολλά και πλούσια δώρα  προσφορά από τους δωροθέτες της διοργάνωσης. 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πηγή: imerazante.gr/zakynthosevents.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…