Αναβίωση της Γκιόστρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου – Giostra di Zante» και φέτος κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, από 2 ως 4 Ιουνίου 2017, θα παρουσιάσει το δρώμενο της Γκιόστρας (έφιπποι αγώνες δεξιοτεχνίας).

Εδώ και μια δεκαετία, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου – Giostra di Zante» μένει πιστός στην προσπάθεια ν’ αναβιώνει το συγκεκριμένο δρώμενο, το οποίο γινόταν στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 17ου αιώνα, με συνέπεια, σοβαρότητα και ποιότητα, συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, συντηρεί την ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα δίνει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τουριστική προβολή της Ζακύνθου. Η Γκιόστρα της Ζακύνθου δεν έμεινε απλά ένα δρώμενο αλλά έχει καταστεί «φορέας ένωσης και ανταλλαγής» πολιτισμού καθώς και «φορέας» προώθησης και προβολής των νησιών του Ιονίου.

Διαβάστε την ιστορία της Giostra di Zante.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 25 Μαΐου

Ώρα 20:00 Πλατεία Σολωμού

Σάββατο 26 Μαΐου

Ώρα 19:30 Αφετηρία: Αγίοι Σαράντα, Κατάληξη: Πλατεία Σολωμού

Κυριακή 27 Μαΐου

Ώρα 19:00 Αφετηρία: Αγίοι Σαράντα, Κατάληξη: Πλατεία Σολωμού 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Πηγή: zakynthosevents.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…