Τιμητική εκδήλωση για τον Βρετό Κυπριώτη στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών

Μία από τις πλέον επίκαιρες και καλοοργανωμένες σωματειακές εκδηλώσεις έγινε στην αίθουσα της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Πειραιώς-Αθηνών. Επίκαιρη, γιατί έγινε για να τιμηθεί ένας πιονιέρος των σωματείων στην Αθήνα, αφού διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητος πάνω από 20 χρόνια, της έδωσε νέα πνοή, έφερε κοντά τους νέους και, κυρίως, απέφευγε πάντα τις συγκρούσεις καλλιεργώντας την ενότητα.

Ήταν δε επίκαιρη για έναν ακόμη λόγο, γιατί συνηθίζεται να τιμώνται όσοι προσέφεραν μετά θάνατον, ενώ το σωστό είναι να τιμώνται εν ζωή για να μπορούν να ακούσουν όσα θέλουν να πουν για την προσφορά τους οι άνθρωποι που γνωρίζουν να τιμούν σωστά την προσφορά ενός εκάστου. Ήταν δε πολύ καλά οργανωμένη, καίτοι το «Σπίτι» της Αδελφότητος στον Πειραιά φάνηκε εντελώς ανεπαρκές για να φιλοξενήσει τόσο κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά ακόμη και τις σκάλες. Η σοφή και σωστή οργάνωση είχε να κάνει, τόσο με τη θεματολογία και την επιλογή ομιλητών, όσο και με το χρόνο, που δεν κούρασε κανέναν, όπως συμβαίνει συχνά σε σχοινοτενείς ομιλίες και ασύνδετες θεματικές.

Advertisement
Ομιλητές, για τα μαθητικά χρόνια, τα φοιτητικά με τα πρώτα στην Αδελφότητα και τέλος με την πολύχρονη προσφορά του στο ιστορικό σωματείο, ήταν: ο συμμαθητής από το Δημοτικό στα Κύθηρα Παν. Κρητικός, ο συμμαθητής στο Γυμνάσιο και στα φοιτητικά χρόνια, καθώς και στα νεανικά στην Αδελφότητα,  δικηγόρος Κώστας Καλλίγερος και, τέλος, για την προσφορά του στο Σωματείο και στους νέους, ο αρχιτέκτονας, που συμπορεύτηκε με το Βρεττό όλα αυτά τα χρόνια, Χαρ. Σούγιαννης. Μετά τις ομιλίες αυτές μίλησε για λίγο με συγκρότηση ο νυν πρόεδρος της Αδελφότητος Δημ. Παρίσης και την εκδήλωση έκλεισε με μία συγκινητική ομιλία ο ίδιος ο τιμώμενος εμπρός από όλους τους φίλους του, τα παιδιά του και το εγγόνι του. Μεγάλη απούσα η πρόωρα χαμένη κι αγαπητή σύζυγός του Ελβίρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΠΑ
Ακολούθησε μία σειρά ολιγόλεπτων βίντεο για τον τιμώμενο από φίλους και από νέους της Λέσχης για την οποία τόσο μόχθησε ο Β. Κυπριώτης και η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά γλυκών από το Σωματείο και μία εκ βάθους ευχή, να είναι καλά να προσφέρει  οι δε  διάδοχοί του να τον φθάσουν και να τον ξεπεράσουν..

 

 

Πηγή: kythiraika.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…