Ο Σπύρος Γιαννιώτης σε μια πανελλαδική γιορτή για το περιβάλλον!

Πολυμέσα

Ο Σπύρος Γιαννιώτης σε μια πανελλαδική γιορτή για το περιβάλλον!

Ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, έχει κολυμπήσει αμέτρητα χιλιόμετρα στην ανοιχτή θάλασσα και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει καθαρίσει αμέτρητα χιλιόμετρα ακτών. Με κοινό στόχο την προστασία του φυσικού μας πλούτου, "συμμαχούν" μέσα από την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ από το 1995 ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύει το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν ένα ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.

Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://medsoscleanup.gr/2017/?page_id=10#participate Εναλλακτικά στέλνοντάς την σημπληρωμένη ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή μέσω φαξ στο 210 8228795, κάνετε ένα μικρό βήμα για μας, αλλά ένα μεγάλο για τις ακτές μας!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…