"Η συμβολή των Επτανησίων Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-1937" - 180η επέτειο από την ίδρυσή του

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού της 180ης επετείου από την ίδρυσή του, οργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η συμβολή των Επτανησίων Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-1937",που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Μαϊου 2017 και ώρα 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με Προσφώνηση - χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο- Αθανάσιο Κ.Δημόπουλο.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:

- Αναστάσιο-Ιωάννη Μεταξά, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences (Fondation de la Maison des Sciences de l’Homme) και Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίων
- Θεοδόσιο Πυλαρινό, Ομότιμο Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου
- Σπυρίδωνα Φλογαΐτη π. Υπουργό και Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα συνεχίσει με παρέμβαση ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ναπολέων Ν.
Μαραβέγιας.

Στο τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Νικολάου Γ. Μαλιάρα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…