Οι Φίλοι Ιδρύματος Μνήμης Άλμπερ Κοέν Κέρκυρας, τίμησαν τον Guillaume Henri Dufour

Το σωματείο "Φίλοι  Ιδρύματος Μνήμης Άλμπερ Κοέν Κέρκυρας  τίμησε τον Guillaume Henri Dufour στις 3 & 4 Ιουνίου 2017 παρουσία του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, εκπροσώπων της «Fondation Maison Dufour» της Γενεύης, εκπροσώπων των πνευματικών και πολιτιστικών σωματείων της Κέρκυρας και πλήθος κόσμου. Αισθητή ήταν η παρουσία των Γάλλων, Ελβετών και Βέλγων που ζουν στην Κέρκυρα.

Το όνομα του Guillaume Henri Dufour είναι συνδεδεμένο με την Κέρκυρα καθώς υπηρέτησε ως αξιωματικός του Γαλλικού Στρατού κατά την παρουσία των Αυτοκρατορικών Γάλλων στην Κέρκυρα και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό των οχυρωματικών έργων της Κέρκυρας.

 

Κατά το διήμερο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένη στον Στρατηγό Dufour στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου (Σάββατο) και την Κυριακή εκδήλωση στον χώρο των Παλαιών Ανακτόρων με εκλεκτούς ομιλητές από την Ελβετία και την Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης της Κυριακής, η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους της Ελβετίας και της Ελλάδας και η εκδήλωση έκλεισε με μουσική εκδήλωση κατά την οποία η χορωδία του ΟΤΕ Κέρκυρας ερμήνευσε γνωστά τραγούδια.

Οι Ελβετοί επισκέπτες της Κέρκυρας, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Ελβετίας, επισκέφθηκαν τον τάφο του πρώτου Έλληνα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρα στην Πλατυτέρα, τιμώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον ένα εκ των τριών συντακτών του Συντάγματος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…