Πρόσκληση στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, απο τον Σύνδεσμο Αλέξανδρου Φιλίππου Έλλην Μακεδών για στήριξη στην 2η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση στην Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών (ΣΑΦΕΜ), διοργανώνει την 2η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση το Σάββατο στις 1 Ιουλίου, με τίτλο:

"Ο Αλέξανδρος ενώνει τους Έλληνες"

και παρουσιάζει τον μουσικοσυνθέτη Χάρη Χαλκίτη μαζί με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Κωνσταντίνο Παλιατσάρα - Κωνσταντίνα - Κρατερό Κατσούλη - Σοφία Κουτσούρη - Nick Rassel - Αναστασία Δημητρίου - Νίνου και τον γλύπτη Γιώργο Ρούσση να δημιουργούν ένα έργο - ύμνο για τον Μέγα Αλέξανδρο, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μαζί με την άψογη αισθητική προσέγγιση στο Musical Thematic Show με τίτλο "Αλέξανδρος και Ρωξάνη", σε λιμπρέτο Γιώργου Λεκάκη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες και θα αναπτύξουν θέματα:  

Μαρία Τζάνη "Ο Αλέξανδρος στην ιστορία"
Βάσω Καλαμάρα "Ολυμπιάδα"
Λεωνίδας Μπίλλης "Φίλιππος"
Σταμάτιος Γεωργούλης "Αριστοτέλης"
Λιάννα Σουβαλτζή "Αλέξανδρος"

για να μας ταξιδέψουν στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  υπενθυμιζοντάς μας το ρόλο που διαδραμάτισε στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΑΦΕΜ κο Ευάγγελο Στόγιο,  επιχειρείται μέσα από τις Διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις που διοργανώνει ο σύνδεσμος, να ενώσει τους Έλληνες σε μια Πανελλήνια εκδήλωση με σκοπό την προβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το ρόλο που διαδραμάτισε στην εξάπλωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Ελλάδας, προσκαλώντας Πανελλήνιους φορείς πολιτιστικού ενδιαφέροντος από διαφορετικά γεωγραφικά μέρη της Ελλάδας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.


Ακολουθεί σχετικό πρακτικό

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 31 Μαΐου 2017

Στο γραφείο του ΣΑΦΕΜ οι Συνομοσπονδίες , Ομοσπονδίες και Ενώσεις της Ελλάδας αποφάσισαν ομοφώνως ότι στηρίζουν και συμμετέχουν στην 2η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση (2η Δ.Ε.Σ.) με θέμα:

"Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Συνυπέγραψαν και Συναποφάσισαν ότι:
Όλοι οι Έλληνες μαζί οφείλουμε να δράσουμε αποτελεσματικά και με πατριωτική αλληλεγγύη για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μας κληρονομιάς.
Εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την προβολή της Ιστορίας και τον Πολιτισμό της Πατρίδας μας, πρέπει να έχουν την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Είναι επιτακτική ανάγκη να προβληθεί με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Ελλάδας, η τεράστια σημασία του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αφού μεταλαμπάδευσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.
Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια αγοροπωλησίας Αρχαίων Ελληνικών αντικειμένων, που είναι κληρονομιά των Ελλήνων, από οπουδήποτε προέρχεται και ζητούμε τον επαναπατρισμό όλων των αρχαιολογικών θησαυρών που ευρίσκονται εκτός Ελλάδος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
Την τήρηση του Προεδρικού Διατάγματος Φ.Ε.Κ 171/28-8-2014 και ειδικότερα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ Άρθρο 1 Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:
α. Την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, τη διάσωση, την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή του συνόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης, κινητής και ακίνητης).
β. Την υποστήριξη και ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
γ. Την διάχυση των πολιτιστικών προϊόντων μεταξύ των πολιτών, τη δημιουργική συμμετοχή τους στην σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος.
δ. Την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως αλλά και την ενθάρρυνση των διεθνών συνεργασιών για θέματα διαχείρισης − προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς...Καθώς και την εφαρμογή των Άρθρων 38 -39 - 40 .
Επίσης

- Την συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικών φορέων.
- Την θέσπιση βραβείων, χορηγιών και άλλων μέσων για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του πολιτισμού, με ενίσχυση συλλόγων και φορέων που επιδιώκουν αντίστοιχους σκοπούς.
- Την υποστήριξη κοινής οργάνωσης με τοπικούς φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στους νέους.

2. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:
Την υλοποίηση της απόφασης για την τοποθέτηση του έφιππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου, (Α.Π: 007209/12/1/2016 και Α.Π:012659/15-1-2016), στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Β.Ολγας.
Για το Δ.Σ ΣΑΦΕΜ ο πρόεδρος
Ευάγγελος Στόγιος

1. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
3. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
4. ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΝΗΣ
5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
6. ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
8. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ
9. ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΄΄ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΗΤΩΝ΄΄
10. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
11. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ
12. ΕΛΛΗΝΟ – ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
13. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
14. ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…