Ανακοινώθηκε και αναμένεται εντυπωσιακή η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή "Festa Del Canale" στη Λευκάδα

Πολυμέσα

Πρόκειται για μία ανοιχτή γιορτή με πληθώρα συμμετεχόντων που παρακολουθείται από πλήθος κόσμου. Διοργανώνεται από τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Ορφέα Λευκάδας από το 2013 την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και σκοπό έχει την πολιτιστική και τουριστική προβολή του νησιού.

Φέτος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί δύο μέρες : το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, το ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Καλλιτεχνική Δημιουργία τρέιλερ : Θωμάς Σβορώνος

Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Ορφέας Λευκαδας
Ο Ορφέας ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1937 στη Λευκάδα από μια ομάδα νέων, μελών της μαντολινάτας. Το πρακτικό ίδρυσης υπογράφουν (κατ' αλφαβητική σειρά) οι: Αργυρός Παναγιώτης, Αχείμαστος Σπυρίδων, Βερύκιος Αριστοτέλης, Γαζής Δημήτριος, Θάνος Ιωάννης, Καλυβιώτης Αντώνης, Καλυβιώτης Κώστας, Κονιδάρης Διονύσης, Μαρινάκης Δημήτρης, Μεσσήνης Ιωάννης, Περδικάρης Αθανάσιος, Περδικάρης Γεράσιμος, Σίδερης Βασίλης, Σκυριανός Διονύσιος, Συριανός Ελευθέριος και Τσιρίμπασης Παναγιώτης.

Η πρώτη εμφάνιση έγινε στη 1 Ιανουαρίου του 1938.
Ο σύλλογος στην μακροχρόνια πορεία του κάλυψε κάθε είδους πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα από συναυλίες και λογοτεχνικές βραδιές μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και χοροεσπερίδες. Με τα χρόνια προστέθηκαν νέα τμήματα και δραστηριότητες όπως το Λαογραφικό Μουσείο, ο ραδιοφωνικός σταθμός, η Κινηματογραφική Λέσχη, ενώ σταθμός θεωρείται η δημιουργία των Γιορτών Λόγου και Τέχνης το 1955 και του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ το 1960, θεσμοί που λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Από το 1956 διοργανώνει κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσων με την Ελλάδα.

Για το μεγάλο πολιτιστικό του έργο τιμήθηκε το 1993 με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…