9ο Φεστιβάλ Gina Bachauer με συναντήσεις νέων σολίστ και συνόλων, στην Κέρκυρα

Ανακοινώθηκε 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER 2017, το οποίο διοργανώνεται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINABACHAUER σε συνεργασία με την ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣκαι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN.

Σύμφωνα με  δελτίο τύπου των διοργανωτών, το 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER 2017, υποστηρίζουν επίσης ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Η ΚΟΡΥΦΩ» , το ΩΔΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το ΩΔΕΙΟ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΦΙΛΟΜΟΥΣΙΑ» με Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Gina Bachauer τον Κωνσταντίνο Π. Καράμπελα-Σγούρδα.


Το φετινό Φεστιβάλ όπως αναφέρουνι στη συνέχεια, τιμά με την εξαιρετική της παρουσία η Πριγκίπισσα Caroline Murat, διακεκριμένη πιανίστα, που προσφέρει  ρεσιτάλ με έργα αποκλειστικά του Frédéric Chopin, υπέρ των σκοπών του Διεθνούς Σωματείου Gina Bachauer. Την δεύτερη χρονιά του ως τιμώμενος συνθέτης-composer in residence, σημειώνει ο νέος δημιουργός Κωνσταντίνος Παπαζαφειρόπουλος, που έχει ήδη αποσπάσει επαινετικές κριτικές για το όντως ιδιαίτερο σε ποιότητα έργο του. θυμόμαστε τον διαπρεπή Κερκυραίο συνθέτη Σπύρο Σαμάρα (1861-1917) και τον κοσμαγάπητο φιλέλληνα, βενεζουελανικής καταγωγής, πολιτογραφημένο Γάλλο, συνθέτη ReynaldoHahn(1874-1947), από την εκδημία των οποίων συμπληρώνονται φέτος 100 και 70 χρόνια, αντίστοιχα.

Πριν από την συναυλία της 25ης Αυγούστου, που αφιερώνεται στον Σπύρο Σαμάρα, θα δοθεί σύντομη ομιλία του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «Μια Άγνωστη Επιστολή του Σπύρου Σαμάρα».

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι βραβευμένοι νέοι σολίστ, που ήδη σημειώνουν διεθνείς σταδιοδρομίες: DucAnhNguyen, πιάνο, Βάντα Αθηναίου, τρομπόνι, Φωτεινή Γραμμένου, υψίφωνος, Μιχάλης Κανατίδης, βιολί, Γεωργία-Ευαγγελία Κουρμπέλη, πιάνο, Σωτήρης Λουίζος, πιάνο, Θωμάς Μπύκα, κλαρινέτο, Κατερίνα Ρούσσου, μεσόφωνος, και Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους υπέροχους καλλιτέχνες , που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, όπως και όλους τους φορείς που συνέδραμαν με γενναιοδωρία στην υλοποίηση του Φεστιβάλ Gina Bachauer κάνοντας για άλλη μια χρονιά, ένα όνειρο, πραγματικότητα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες και τα μουσικά εργαστήρια.

Τετάρτη 23 - 25 Αυγούστου και ώρα 20.30, Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας.

Η ποιητική αφήγηση του Frédéric Chopin (1810-1849)

Το ρεσιτάλ αφιερώνεται στη μνήμη του αξέχαστου ποιητή των πλήκτρων SamsonFrançois (1924-1970), καθηγητή της Πριγκίπισσας CarolineMurat Nocturne

αρ. 1 Op. 48 Ballade
αρ. 1 Op. 23 Ballade
αρ. 2 Op. 38 Ballade
αρ. 3 Op. 47 Ballade
αρ. 4 Op. 52 Scherzo
αρ. 3 Op. 39
Πριγκίπισσα CarolineMurat, πιάνο.

Η Υψηλοτάτη προσφέρει το ρεσιτάλ υπέρ τον σκοπών του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…