Εκδήλωση αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες από το Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα "ΥΑΚΙΝΘΗ",στη Ζάκυνθο

H εκδήλωση με  τίτλο "ΥΑΚΙΝΘΙΑ 2017" είναι αφιερωμένη στις λεγόμενες Χαμένες Πατρίδες και πρόκειται για μια βραδιά παραδοσιακού χορού, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο "ΑΚΙΝΘΗ" τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30, στο πλάτωμα της εκκλησίας Κυρίας των Αγγέλων του Αγαλά σε ένα πανέμορφο χώρο, που μπορεί κανείς να θαυμάσει δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής της ζακυνθινής υπαίθρου, όπως είναι η εκκλησία, το παλιό καμπαναριό και το παλιό σχολείο.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

 Καλωσόρισμα με ζακυνθινούς λαϊκούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγαλά.
 Χορούς και Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Χορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» Ζακύνθου (Υπεύθυνος χορευτικού ο Νίκος Αρβανιτάκης)
 Χορούς και Τραγούδια της Μικράς Ασίας από τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης (Υπεύθυνη χορευτικού η Δώρα Σταθακοπούλου)
 Χορούς και Τραγούδια του Πόντου από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα» Βέροιας (Υπεύθυνοι χορευτικού ο Κώστας Τοπαλίδης και η Ράνια Τοπαλίδου)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορούς από το σύνολο των χορευτικών αυγκροτημάτων, ώστε να συναντηθεί  η κουλτούρα των περιοχών αυτών με αυτήν της Ζακύνθου, επί σκηνής.



Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν κάποτε να μεταναστεύσουν από τις όμορφες πατρίδες τους, να έρθουν στη Ζάκυνθο και να ενσωματωθούν με το ντόπιο στοιχείο. Σήμερα εν έτει 2017 οι απόγονοι 2ης και 3ης γενιάς μας το θυμίζουν τον ξενητεμό τους,  τα πολλά επώνυμά τους που ακούγονται στο νησί.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…