Εορτασμός του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου , στο Αίγιο

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων θα τιμήσει την εορτή του Αγίου Γερασίμου-Πολιούχου της Κεφαλονιάς, το πρωί της παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο.

Θα γίνει αρτοκλασία στον Ιερό Ναό και θα προσφερθεί στη συνέχεια καφές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (Ανδρονοπούλου 12, πίσω από τη Φανερωμένη στο Αίγιο).

Καλούνται όλοι οι Κεφαλλονίτες που ζουν στην Αιγιάλεια, αλλά και οι φίλοι Αιγιαλείς, να συνεορτάσουν μαζί μας, τη χάρη του Αγίου μας.

Επίσης ο Σύλλογος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Γεράσιμου, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, να συνευρεθούν και να διασκεδάσουν μαζί στη ταβέρνα «λαδόκολλα», την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 13:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 697-953-1919 και 697-905-5162.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας ιστορικός Σύλλογος που ανεπίσημα δραστηριοποιούταν στην περιοχή από τις αρχές του 20ου αιώνα ενώ συστάθηκε επίσημα σε Σύλλογο, με καταστατικό, το 1955. Είναι εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο:
1. των πολιτιστικών συλλόγων Π.Ε. Αχαΐας,
2. του Υπουργείου Πολιτισμού,
3. της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αιγίου (πίσω από τον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Φανερωμένης), στη διεύθυνση Ανδρονοπούλου 12, Τ.Κ. 251 00, Τηλ/φαξ: 26910-62562. Γίνεται από πλευράς του, μία συστηματική προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων και της πατρίδας μας γενικότερα και γι’ αυτό αναβιώνει συνεχώς έθιμα ξεχασμένα στο χρόνο. Με γνώμονα την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα έχει δημιουργήσει :
1) Την «ΙΟΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» (με 12.000 τίτλους βιβλίων!! μέχρι σήμερα)
2) Την Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ»
3) Την Πολυφωνική Μεικτή «ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»,
Έχει αδιαμφισβήτητη ευρεία και πλούσια δραστηριότητα, που σκοπό έχει την προώθηση και ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής πραγματικότητας του τόπου μας και την υλοποίηση και ανάδειξη μιας νέας πρότασης που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κυρίως στη νεολαία μας. Με την υποστήριξη των επιμέρους τμημάτων του, συχνά διοργανώνει και πραγματοποιεί ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικές, λογοτεχνικές και ποιητικές βραδιές, εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις. Εφαρμόζει όλο το χρόνο 3μηνα πρωτοποριακά προγράμματα Φιλαναγνωσίας για όλες τις ηλικίες, ενώ δέχεται την επίσκεψη σχολείων του Δήμου Αιγίου που έρχονται στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη και συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματά της. Επίσης, πραγματοποιεί ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε Μουσεία και Θέατρα, αναβιώνει παλαιά έθιμα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι αρωγοί στην λειτουργία των επιμέρους τμημάτων του Συλλόγου και στην υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων δράσεών μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό εθελοντικής προσφοράς του,ο οποίος αφιερώνει επί καθημερινής σχεδόν βάσης, τον πολύτιμο και πολλές φορές σημαντικά περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του, στην υπηρεσία των ανιδιοτελών δράσεων που προάγουν το γενικό καλό, αποδεικνύοντας περίτρανα τη θετική κοινωνική επιρροή που ασκούν οι προσπάθειες του στον τόπο μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…