Τα μαγευτικά χωριά της Ιθάκης με τη ματιά της Μαρίας Λιούτα στο lovelovegreece!

To lovelovegreece είναι μια ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε μέσα από μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια και αναπτύχθηκε από το μεράκι και την αγάπη των συντελεστών της με σκοπό την ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών της Ελλάδας. Ανάμεσα στις αμέτρητες περιηγήσεις του ταξιδεύει τον επισκέπτη και στα μαγευτικά χωριά της Ιθάκης, ένα από τα νησιά των Επτανήσων, και το myEptanisa το αναδημοσιεύει.  

Στη βόρεια πλευρά της ιδιαίτερης Ιθάκης  θα συναντήσουμε πανέμορφα χωριά, άλλα ορεινά και άλλα παραθαλάσσια, εντυπωσιακές παραλίες και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

1. Λεύκη (13 χλμ. από Βαθύ), στις εκκλησίες της οποίας υπάρχουν εικόνες ρωσικής και μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι υπέροχες παραλίες του Αγίου Ιωάννη και του Άσπρου Γιαλού.

 

2. Σταυρός (17 χλμ. από Βαθύ), ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι που πρέπει να επισκεφτείς! Εδώ υπάρχει η μοναδική προτομή του Οδυσσέα σε ολόκληρο το Θιάκι. Αν βρεθείς αρχές Αυγούστου, φρόντισε να μη χάσεις το πανηγύρι της Σωτήρος (5-6 Αυγούστου), στην πλατεία του χωριού, ένα κλασικό επτανησιακό γλέντι όπου δίνουν το «παρών» σχεδόν όλοι όσοι είναι στην Ιθάκη εκείνη την περίοδο. Επίνειο του Σταυρού είναι ο κόλπος της Πόλης, με μια όμορφη αμμουδιά αλλά και τα βυθισμένα ερείπια του αρχαίου οικισμού στα ανοιχτά.

 

3. Κιόνι (23 χλμ. από Βαθύ) το πιο φημισμένο χωριουδάκι που μοιάζει με ζωγραφιά! Μικρό, απάνεμο και όμορφο αγκυροβόλι, με διατηρητέο οικισμό, άντρο πειρατών τους προηγούμενους αιώνες και σήμερα ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη, με πλήθος από ιστιοπλόους και επισκέπτες (κυρίως από ημερήσιες εκδρομές από Λευκάδα και Κεφαλονιά) να τριγυρνούν στα δρομάκια του καθημερινά!

 

lovelovetip1: Μοναδική εμπειρία τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα… Εκεί γευτήκαμε  εκπληκτική γαριδομακαρονάδα που θα μας μείνει αξέχαστη…

lovelovetip2: Αξίζει να επισκεφθείς την Ανωγή (15 χλμ. από Βαθύ) και την Εξωγή (21 χλμ. από Βαθύ), δυο από τα πιο παλιά και γραφικά χωριουδάκια της πατρίδας του Οδυσσέα.

4.Φρίκες
Οι λάτρεις της απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης βρίσκουν εδώ αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Αν ανήκεις και συ σε αυτούς, τότε δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς προς στις Φρίκες, το μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι, στο βόρειο τμήμα και 18 χλμ. από το Βαθύ, όπου σύμφωνα με τους ερευνητές τοποθετείται το ομηρικό λιμάνι του Ρείθρου. Οι Φρίκες μάλιστα αποτελούν και σημείο αναφοράς για τον πόλεμο του 1940, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου 1944 ντόπιοι αντάρτες κατέλαβαν το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Αντουανέτα» και αιχμαλώτισαν το πλήρωμά του.

 

 


Τα νερά της μικρής παραλίας είναι απαλά… χρωματισμένα από το «πράσινο background» των τριγύρω λόφων, πάνω στους οποίους θα δεις τους δυο καλοδιατηρημένους (και φωτισμένους τους καλοκαιρινούς μήνες) ανεμόμυλους.

 

lovelovetip3: Κατα μήκος του παραλιακού δρόμου, αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτόν, υπάρχουν αρκετές επιλογές για παραδοσιακό θειακίσιο φαγητό.

 

Πηγή: travelstyle.gr

by: popidabaliliouta

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…