H Χρυσαφένια παραλία «Μέγας Χορός» της Νότιας Κέρκυρας,που λίγοι γνωρίζουν

Χρυσαφένια απάτητη άμμος, κρυσταλλένια καθαρά νερά, άγρια ομορφιά και γαλήνη. Που θα τα βρείτε όλα αυτά τα στοιχεία στη Κέρκυρα; Στον επίγειο παράδεισο στη νοτιοδυτική Κέρκυρα με την ιδιαίτερη ονομασία Μέγας Χορός, μια παραλία που γνωρίζουν λίγοι. 

Η πανέμορφη παραλία έχει μήκος 3,5 χλμ και απέχει 42 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας. Για να φτάσει κάποιος εκεί αρκεί να κάνει την εξής διαδρομή:
Παίρνουμε το δρόμο που οδηγεί στη Λευκίμμη και για την ακρίβεια αυτόν που οδηγεί στο λιμάνι της. Λίγο πριν φθάσουμε εκεί στρίβουμε δεξιά στη διασταύρωση για Περιβόλι και μετά κάνουμε πάλι δεξιά. Οι εκδοχές για το όνομα αυτής της «μυστικής» παραλίας είναι δύο.
Η πρώτη ανάγεται στο παραδοσιακό έθιμο του χωριού Περιβόλι, κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού όπου μεταφέρουν τον Καρνάβαλο στην παραλία για να τον κάψουν και χορεύουν γύρω απ’ αυτόν.
Η άλλη εκδοχή χάνεται στα βάθη των αιώνων, όπου σύμφωνα με την προφορική παράδοση, οι πειρατές μετά από τις επιδρομές τους στα νοτιοδυτικά παράλια συγκέντρωναν τα λάφυρα στην παραλία για τη μοιρασιά και εκεί έστηναν χορό για να το γιορτάσουν.

 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης
Φωτογραφίες: Βασίλης Μεταλληνός

Πηγή: www.corfuland.gr

Πηγή: corfuland.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…