πριν από 5 χρόνια

Μάκης Μαρκέτος: Αντί να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας, να κλειστούμε όλοι στο Νησί μας!

Φίλες και φίλοι,
Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Νέες και Νέοι,
Μετανάστες και Ντόπιοι,

Φίλες και φίλοι, που όλοι μας ζούμε στην Κεφαλονιά, Προτείνω να κάνουμε μια προσπάθεια να βγούμε από την απομόνωση που μας επεβλήθη, για το καλό μας μεν, αλλά με έλλειψη φαντασίας και θάρρους δε!

Η προσπάθεια έγκειται στο έξης:

Αντί να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας, να κλειστούμε όλοι στο Νησί μας!!!

Όπως επιβεβαιώνει το τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (16/3/2020), δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα κρούσμα κοροναϊού στην Κεφαλονιά. Αν λοιπόν άμεσα όλα τα εισερχόμενα στο νησί άτομα μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα (όπως έγινε σήμερα 16/3/2020, για όλους του εισερχόμενους επισκέπτες στην Ελλάδα), και εμείς τηρήσουμε με ευλάβεια τα επιβαλλόμενα μέτρα πρόληψης, θα μπορέσουμε μετά από 14 μέρες (εφόσον σε αυτό το διάστημα δεν εμφανισθεί κάποιο κρούσμα) να κηρύξουμε την Κεφαλονιά σε ‘’τόπο ελεύθερο κοροναϊού’’, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούμε και να συναθροιζόμαστε ελεύθερα, με όλα τα μαγαζιά ανοικτά, σε τελική ανάλυση, να ζούμε μια κανονική ζωή.

Από ότι διαβάζω η Γερμανία κάνει μια παρόμοια προσπάθεια στα νησιά της στην Βόρεια Θάλασσα. Τι λέτε δεν αξίζει να το δούμε λίγο πιο σοβαρά, αντί να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας; Νομίζω αν όλοι μας το πιστέψουμε και οι αρμόδιοι μελετήσουν καλύτερα τις λεπτομέρειες της πραγματοποίησης μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Φιλικά Μάκης Μαρκέτος (ανήκων στην ευπαθή ομάδα)

 

Πηγή: inkefalonia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…