Σελίδα 1 από 6

Γαστρονομία

Όταν το κρύο είναι τσουχτερό μια ζεστή σούπα θα σας χορτάσει και θα σας ζεστάνει. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερη επιλογή γι’ αυτές τις κρύες ημέρες από μια δυναμωτική σούπα.

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου & ώρα 18:00.  

Ο φούρνος «Σταρένιο» βραβεύτηκε στα πρώτα bakery awards που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, στο Radisson Blu Park Hotel. Η Τελετή Απονομής των Bakery Awards 2022 διοργανώθηκε από την BOUSSIAS και για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και η βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία. Ο φούρνος ΣΤΑΡΕΝΙΟ κατάφερε να αποσπάσει μια σημαντική διάκριση κατακτώντας το βραβείο καλύτερου ανεξάρτητου φούρνου στα Επτάνησα.

Ο διακεκριμένος Executive Chef Νίκος Πουλμέντης με καταγωγή από τα Κύθηρα, προτείνει συνταγές από το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «The Novelty of Greek Cuisine» ειδικά για τους αναγνώστες του περιοδικού myEptanisa.gr.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του οδικού χάρτη προώθησης του κυθηραϊκού ελαιολάδου, βάσει της μελέτης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Terra Kytheria.

 

To  olivemagazine και η chef Σιμόνη Καφίρη μας προτείνουν μπουρδέτο από τους Παξούς.

Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη μας προτείνει αλμυρή συνταγή με κουμ κουάτ!

Παστιτσάδα, πολπέτες και ψάρι μπιάνκο… Από την Κέρκυρα μέχρι την Κεφαλονιά και από την Λευκάδα μέχρι τους Παξούς, την Ιθάκη και τους Οθωνούς, η κουζίνα του Ιονίου έχει μέσα της το άρωμα από τα άγρια κάσσια, τα τζίτζιφα, τα κουμκουάτ και τα περγαμόντα και την «άγια τρέλα» ενός λαού που αναγεννιέται από τις στάχτες του… Και οι γιορτές εδώ έχουν άλλο μεγαλείο.

O Private chef  Διονύσιος Φιλοκάλης μας προτείνει τηγανόψωμα από τους Οθωνούς. Μια συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας και θα μας ταξιδέψει νοερά στα τυρκουάζ νερά του  Βόρειου Ιονίου. 

Σιρτζίρτζουλα σημαίνει τίποτα. Ακριβώς τίποτα. Αφού με το τίποτα φτιάχνονταν αυτοί οι λουκουμάδες σε κάθε σπίτι. Λίγο αλεύρι, ελαιόλαδο, κρασί και από πάνω, ζάχαρη και κανέλλα.
Μεγάλη παράδοση η κεφαλονίτικη κουζίνα. Μεγάλη και όχι τόσο γνωστή όσο της αξίζει. Μια αυτόνομη κουζίνα με επιρροές από Βυζαντινούς, Βενετσιάνους, Οθωμανούς και Βρετανούς, όσους πέρασαν από το νησί και άφησαν πίσω ένα κομμάτι της ιστορίας και της κουζίνας τους.

Σελίδα 1 από 6

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…