Ο chef Διονύσιος Φιλοκάλης προτείνει τηγανόψωμα από τους Οθωνούς

O Private chef  Διονύσιος Φιλοκάλης μας προτείνει τηγανόψωμα από τους Οθωνούς. Μια συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας και θα μας ταξιδέψει νοερά στα τυρκουάζ νερά του  Βόρειου Ιονίου. 

Υλικά:

8 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
300 ml χλιαρό νερό περίπου
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά λίγο ούζο
Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ⅓ του νερού με την μαγιά και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση του μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε στη λακουβίτσα το αλάτι, το ούζο και το μείγμα της μαγιάς.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη από το κέντρο προς τα έξω, ρίχνοντας σταδιακά το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που ξεκολλά απ’ τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να «ξεκουραστεί» για 60 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια που τα ανοίγουμε με το χέρι σαν πιτούλες στρογγυλές. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο να κάψει αρκετά, αφού κάψει καλά, χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα από την μία πλευρά αφού έχουμε κάνει πρώτα τρυπούλες με ένα πιρούνι στην επάνω επιφάνεια των τηγανόψωμων.
Αφού πάρουν ρόδινο χρώμα ,τα γυρίζουμε από την ανάποδη ,κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι και από αυτή την πλευρά και τα αφήνουμε να ψηθούν. Σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τα τηγανόψωμα για να φύγει το πολύ λάδι.

 

Πηγή: corfutvnews.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…