Αντιπροσωπεία της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων

Αντιπροσωπεία της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ionian Park την Τρίτη 5-12-2017 και την Τετάρτη 6-12-2017 με θέμα συζήτησης «Πολιτικές για τη στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού» και ομιλητές την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του πραγματοποιήθηκε με συνεδρίες για τον τουρισμό, την οικονομία, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, τη νησιωτικότητα και τον αγροτικό τομέα με τη συμμετοχή των υπουργών Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αλέξη Χαρίτση, Θεανώς Φωτίου, Γιώργου Σταθάκη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Κατερίνας Παπανάτσιου, Βαγγέλη Αποστόλου, Γιάννη Τσιρώνη και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τη δεύτερη ημέρα αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων που ταξίδεψαν στην Κέρκυρα κατέθεσαν τις θέσεις τους με την διάθεση όλων να συστρατευθούν για να αναδειχθεί ο επτανησιακός πολιτισμός και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός στην περιοχή. Ακούστηκαν αρκετές και διάφορες θέσεις και κατατέθηκαν προτάσεις,  θέτοντας νέα δεδομένα για την ανάπτυξη των νησιών του Ιονίου. 

Στην ομιλία της η Γεν. Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συνεχάρηκε τους διοργανωτές για την οργάνωση του 7ου Περιφερεικού Συνεδρίου και αναφέρθηκε στις πολυποίκιλες δράσεις του Δ.Σ. καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει η Ε.Ε.Ε. στην προσπάθεια της να προβάλλει τον επτανησιακό πολιτισμό σε κάθε μορφή και εκφανσή του, μέσα από τις τέχνες και τα γράμματα, την ιστορία, την επιστήμη, τον τουρισμό και την γαστρονομία εντός και εκτός του γεωγραφικού πλαισίου των Επτανήσων. Εστίασε στην τεράστια ανταπόκριση που δέχεται η Ε.Ε.Ε. από μεγάλη μερίδα κόσμου όσον αφορά τον τρόπο προβολής του επτανησιακού πολιτισμού και τόνισε την αναγκαιότητα της εποχής, για συνεργασίες με κοινό σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των Επτανήσων σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο. Τέλος, κατέθεσε προτάσεις εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., για την αναπτυξιακή πολιτική των νησιών του Ιονίου, σε διεθνές επίπεδο. 

Στο Περιφερειακό Συνέδριο παρευρέθηκαν εκτός από την Μαρία Γραμματικού, Γεν. Γραμματέα της Ε.Ε.Ε., το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Ανδριώτης (εκπρόσωπος Κέρκυρας για την Ε.Ε.Ε.) και τα μέλη των επιτροπών Κέρκυρας και Παξών της Ε.Ε.Ε., Μάρθα Γιαννούλη, Πελαγία Στεργίου και Νίκος Δαλιέτος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…