Η Κατερίνα Σολδάτου ακροβατεί στο κενό και μιλά στο κοινό του TEDx

Πριν ξεκινήσει να δημιουργηθεί το οτιδήποτε υπάρχει το κενό, μια συνθήκη τόσο άδεια όσο και γεμάτη από αμέτρητες δυνατότητες. Ένα χρόνο ύστερα από το «arctos» και τις ομιλίες σχετικά με την ανακάλυψη και τον προσανατολισμό, το TEDxAUEB καταφτάνει με τη θεματική «Blank». Το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, δώδεκα ομιλητές ανεβαίνουν στο πάλκο και εμπνέουν το κοινό με τις προσωπικές τους ιστορίες.

Πώς από το μηδέν ξεπροβάλλει κάτι καινούργιο; Πώς είναι να χάνει κανείς τα πάντα και να μένει στο κενό; Ή πώς είναι η ζωή ενός ανθρώπου που βλέπει το απόλυτο κενό; Αντλώντας έμπνευση από τις κυριολεκτικές και μεταφορικές χρήσεις του όρου, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό τέκνο της οικογένειας TED στη χώρασυγκεντρώνει γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των εικαστικών, του αθλητισμού και του design (μεταξύ άλλων) σε μια inspirational μέρα.

Με τη Νατάσσα Εξηνταβελώνη σε θέση παρουσιάστριας, ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκουμε τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, την εναέρια χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου και το ζωγράφο Τζουλιάνο Καγκλής, ενώ ακόμα πιο δυνατά ονόματα πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Για ακόμη μια χρονιά, το ρυθμό συμπληρώνουν παράλληλα δρώμενα, όπως διαδραστικά εργαστήρια και χορευτικά φλαμένκο performance από τους «Rosas en El fuego».

Έτοιμος να βιώσεις και να εκτιμήσεις το κενό; Να αντιληφθείς τις διαθέσιμες επιλογές και να γεμίσεις τον καμβά με τις επιλογές που θες; Προμηθεύσου το εισιτήριό σου και ραντεβού στο Σεράφειο.

Η Κατερίνα Σολδάτου, είναι αθλήτρια  και μέσω του εναέριου χορού εξερευνά τις δυνατότητες του σώματος και του μυαλού. Είναι η δημιουργός της ιδέας “Greece has Soul”, ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη. Συμβολίζει την εξέλιξη του ατόμου μέσα από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθώς και τη μέγιστη σημασία του χαρακτήρα, της τέχνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης στις ημέρες μας. Το έργο εμπλουτίζεται με την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων απαράμιλλης ομορφιάς και πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα έχουν οι γέφυρες.

Μια αγαπημένη μας φράση της:

“«Κενό», εκεί που η απουσία του θορύβου από εικόνες και ήχο συναντάει το εσωτερικό σου κομμάτι. Εκεί που επιτρέπεις στον εαυτό σου να ωριμάσει, να εξελιχθεί, να κατανοήσει βαθύτερες έννοιες και να βιώσει ουσιαστικά την εμπειρία.”
Ανυπομονείς να τη γνωρίσεις από κοντά; Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ.

 

 

TEDxAUEB 2019: Blank | 2/3 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ | Εισιτήρια υπάρχουν διαδικτυακά εδώ ή σε κάποιο από τα καταστήματα Public και επιλέγμενα κατάστηματα ΟΠΑΠ (με προμήθεια 1€ ανά εισιτήριο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…