Κοπή πίτας με χαμόγελα και προσδοκίες για την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Με πολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη χρώματα, εικόνες και ήχους των Επτανήσων έκοψε την πίτα για το νέο έτος η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο "Αυγό του Κόκκορα" με επτανησιακό κέφι και οινοποσία, παρουσία του Προέδρου της Ε.Ε.Ε. Δημήτρη Πολλάτου της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ε.Ε.Ε. και Διευθύντριας του πολιτιστικού περιοδικού myeptanisa.gr της Ε.Ε.Ε. Ελένης Κονοφάου, των μελών του Δ.Σ. , της Εφόρου της Ιονίου Βιβλιοθήκης Εύης Ρούτουλα, των μελών της επιτροπής εποπτείας της Ιονίου Βιβλιοθήκης, του Καλλιτεχνικού Συμβούλου θεάτρου και χορού Πέτρου Γάλλια, του Προέδρου του συλλόγου ΗΓΕΧΟΡΟΣ και εξωτερικού συνεργάτη στα τμήματα παραδοσιακών χορών της Ε.Ε.Ε. κου Κωνσταντίνου Τουλάτου καθώς επίσης και της αρχισυντάκτριας Λυγερής Βικάτου και μελών της συντακτικής ομάδας του πολιτιστικού περιοδικού της Ένωσης myeptanisa.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Πολλάτος τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της συμβολής όλων των μελών στην προβολή και την προώθηση του πολιτισμού των επτανήσων:

“Εκλεκτοί συνάδελφοι χαίρομαι πολύ που είμαστε εδώ για να κόψουμε την βασιλόπιτά μας. Ο στωικός φιλόσοφος Σενέκας είπε “Αν θες να ζεις πραγματικά για τον εαυτό σου, τότε φρόντιζε να ζεις για τον άλλο άνθρωπο”. Εμείς, οι άνθρωποί μας, το ΔΣ της Ε.Ε.Ε οι υπεύθυνοι της Ιονίου βιβλιοθήκης, η συντακτική ομάδα του myeptanisa.gr, οι επιτροπές πολιτισμού στα νησιά μας, προσφέρουμε με αγάπη στον πολιτισμό, δηλαδή προσφέρουμε στον άνθρωπο. Δίνουμε από τον πολύτιμο χρόνο μας, ο χρόνος δεν αγοράζεται με την έννοια ότι δεν γυρνάει πίσω. Η προσφορά δίνει ομορφιά και νόημα στη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας. Οι Επτανήσιοι με τον πλούσιο πολιτισμό μας και την αγάπη για τις πατρίδες μας προχωρούμε ενωμένοι, μετατρέποντας τις διαφωνίες σε πλεονέκτημα και δημιουργούμε, καινοτομούμε, συμπράττουμε και κοινωνούμε το μήνυμα της Ελπίδας για τα νησιά μας, προσφέροντας μέσα από την καρδιά μας. Να έχουμε μια όμορφη χρονιά, με υγεία, επιτυχίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Ζήτω τα Επτάνησα.”

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την προσδοκία η χρονιά αυτή να είναι θετική και ιδιαίτερα παραγωγική σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο τόσο για τα Επτάνησα όσο και για όλη τη χώρα, αλλά και να διατυπώνουν τη δέσμευσή τους ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση της προβολής και της προώθησης των κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων που πραγματοποιούνται στα νησιά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ευχαριστεί θερμά:

Την αρτοποιία – ζαχαροπλαστική του Β.Χ.Μπάρκα (Ειρήνης 77, Αγία Παρασκευή, 2106399639-2106081412), για την πρωτοχρονιάτικη πίτα,

Την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ένταξης  ΕΞΕΛΙΞΙΣ (exelixiskoinsep.eu, 6948620106) για τα είδη ένδυσης και αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υφάσματα, στον τυχερό που βρήκε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας και

Το ταξιδιωτικό γραφείο FAIRWORLD TRAVEL (www.fairworld.gr  τηλ . 2105239354 6939782611) για το δώρο, που θα δοθεί σε ένα μέλος της Ε.Ε.Ε. ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας: Μονοήμερη εκδρομή για δύο άτομα από την Αθήνα  για  Καλάβρυτα ή Τρίκαλα Κορινθίας ή Βιτύνα – Ελάτη.

 Από αριστερά: Μαρία Γραμματικού,Ευαγγελία-Λίλιαν Γαζή,Γιάννης Πομόνης,Δημήτρης Πολλάτος, Πέτρος Γάλλιας,Ελένη Κονοφάου,Φώτης Σώλος

 Από αριστερά: Αγάθη Ρεβύθη,Πέτρος Γάλλιας,Κώστας Τουλάτος,Μαρία Γραμματικού,Φώτης Σώλος,Θανάσης Βλαχόπουλος,
Γιάννης Πομόνης,Ευαγγελία-Λίλιαν Γαζή,Εύη Ρούτουλα,Κατερίνα Λέκκα,Λυγερή Βικάτου,Ελένη Κονοφάου

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…