«ΖΑΚΥΝΘΙΑ 2020» | Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Ζακύνθου και την ΠΕΔΙΝ

Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΙΝ θα πραγματοποιήσει Μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις με τίτλο «ΖΑΚΥΝΘΙΑ 2020» στις 29, 30 & 31 Αυγούστου στο Λόφο του Στράνη.

Το πρόγραμμα

29/08/2020 Σάββατο, 9:00μ.μ. Λόφος Στράνη
Μουσική εκδήλωση με την Ελληνική Συμφωνιέτα (Sinfonietta Hellenica) που ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2018 από τον Μαέστρο Γιώργο Γαλάνη, τον βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη και έναν κύκλο νέων μουσικών, αποφοίτων ωδείων και μουσικών Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

30/08/2020 Κυριακή 9:00 μ.μ. Λόφος Στράνη
Θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος»
Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που διακρίθηκε από το κοινό και την κριτική στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ, 2013, επανέρχεται σε νέα προσέγγιση με την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία και την ταπείνωση από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους, γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο στον Ποιητή, που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες. Μ’ αυτό το έργο του όμως ανίχνευσε το αίσθημα του φόβου για το «κακό» και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.

31/08/2020 Δευτέρα 9:00μ.μ. Λόφος Στράνη
Συνάντηση τοπικών χορωδιών Ζακύνθου

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον covid-19 και για περιορισμένο αριθμό θεατών.

Πηγή:imerazante.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…