Διαβάζουμε το βιβλίο του Erick Carle "Μια πολύ πεινασμένη κάμπια" σε βιβλιοπωλείο στη Ζάκυνθο

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:30 π.μ. στο Βιβλιοπωλείο Κλαυδιανός (Φώσκολου 92, Ζάκυνθος),  διαβάζουμε το βιβλίο του Erick Carle “Μια πολύ πεινασμένη κάμπια”.

Φτιάχνουμε κάμπιες, παίζουμε ομαδικά και φεύγουμε με μπαλονοκατασκευή.
Εκεί θα βρίσκεται και ο Ψηλούτσης Παπούτσης, παρέα με τα παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη

Το παραμύθι:

Ένας σπουδαίος εικονογράφος και συγγραφέας, ο Eric Carle, αφηγείται με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα μικρά καθημερινά θαύματα της Φύσης, σε ένα βιβλίο που θα το χαρούν τα πολύ μικρά παιδιά, ενώ, ταυτόχρονα, θα μαθαίνουν διασκεδάζοντας τους αριθμούς ως το δέκα, τις ημέρες της εβδομάδας και διάφορα τρόφιμα.

«Μια ηλιόλουστη Κυριακή, βγήκε η κάμπια από ένα μικροσκοπικό αυγό. Πεινούσε φοβερά. Τη Δευτέρα, έφαγε ένα μήλο. Tην Τρίτη  έφαγε δύο αχλάδια. Tην Τετάρτη έφαγε τρεις μπανάνες, την Πέμπτη 4 φράουλες, την Παρασκευή 5 πορτοκάλια -κι ακόμη πεινούσε η μικρή πεινασμένη κάμπια που μεγαλώνει τρώγοντας… λίγο απ όλα!  

Το Σάββατο τρώει ένα κομμάτι τούρτα, ένα γλειφιτζούρι, ένα παγωτό, ένα κομμάτι πίτα… και τώρα πονάει η κοιλιά της.

Την Κυριακή τρώει ένα πράσινο φύλλο και επιτέλους χορταίνει. 

Χορτάτη πια, φτιάχνει το κουκούλι της κι αποκοιμιέται. Θα βγει δυο βδομάδες μετά, μεταμορφωμένη σε μια πανέμορφη πεταλούδα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…