Παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Προσκύνημα στην Αβρούπολη» του Μίμη Κούρτη

Ο Μίμης Κούρτης μετά την Μετά την πρώτη «συνάντηση» της Μούσας του Μεσολογγίου Ακακίας Κορδόση, με τον Εθνικό ποιητή μας Διονύσιο Σολωμό, στον φιλόξενο κήπο του αρχοντικού του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα, μας παρουσιάζει τη νέα του συγγραφική δουλειά σε έναν άλλο κήπο και συγκεκριμένα σε αυτόν του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου & ώρα 18:00 το απόγευμα.

 

 

Παρουσίαση - Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Δημήτρης Βερύκιος, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Λογοτεχνική ανάλυση

Βιβή Κατωπόδη, καθηγήτρια κλασικής και γαλλικής φιλολογίας

Μουσική Επιμέλεια

Γιάννης Φουρλάνος, Ελένη Φουρλάνου, Κωνσταντίνος Φουρλάνος

 

Για τον άνθρωπο ποιητή θα μιλήσει η Χρυσούλα Σκλαβενίτη, νηπιαγωγός.

 


Το συγκεκριμένο βιβλίο του Μίμη Κούρτη Προσκύνημα στην Αβρούπολη αναδεικνύει το πολύπτυχο συγγραφικό ταλέντο του δημιουργού. Εξοικειώνει τον αναγνώστη με περιοχές της ανθρώπινης νόησης όπου η ύπαρξη αμφισβητείται καθώς εισέρχεται στο μεταίχμιο του επέκεινα. Διαβάζοντας το βιβλίο, ως προς το περιεχόμενο και την βασική του ιδέα αξίζει να επισημανθεί ότι απενοχοποιεί τον σύγχρονο άνθρωπο που αισθάνεται εγκλωβισμένος στο ναρκοπέδιο του χρόνου. Συλλαμβάνουμε σήμερα την κάθε στιγμή έχοντας στο νου μας ότι με μαθηματική ακρίβεια θα λήξει και ότι όλα θα τελειώσουν, θα σβήσουν, θα χαθούν. Το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου στον σύγχρονο κόσμο κινδυνεύει να ναρκοθετηθεί και να κατακερματιστεί από τα ασφυκτικά πλαίσια του ενίοτε πολύπλοκου κοινωνικού μηχανισμού.

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, κριτικός.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…