Ατομική έκθεση «Ίχνη ενός τόπου» της Όλγας Μπογδάνου στους Παξούς

Η εικαστικός Όλγα Μπογδάνου εκθέτει έργα από την ατομική της δημιουργία «Ίχνη ενός τόπου», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γάϊο Παξών.

Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 25 Αυγούστου 2018
Ώρες λειτουργίας: 20:00-24:00 

«Σ' όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ!» 
      
Ο Ήλιος Ο ηλιάτορας 
Οδυσσέας Ελύτης 
  

Μια σειρά έργων δημιουργήθηκε  αναζητώντας την  εσωτερικότητα αυτού του τόπου. 
Ένα δειγματολόγιο γραφών και υφών του χώρου και παράλληλα των αισθήσεων μέσα σε αυτόν. 
Μέσα από μία εσωτερική ανάγκη να αποκολλήσω ίχνη/στοιχεία από την στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζονται νέα επεισόδια ύλης, αποτυπώματα αναμνήσεων  και νέες διαδρομές.  
Έτσι δημιουργούν ένα ημερολόγιο τόπου, σημειώνοντας την υλικότητα και την ταυτότητα του, που προκύπτει από την επιφάνεια των βράχων, της θάλασσας και της άμμου. 
Τα έργα δημιουργήθηκάν με μικρή τεχνική και τα υλικά ποικίλουν, ακουαρέλα,παστέλ, μελάνι,σκόνη χρώματος, άμμος ,θαλασσινό νερό και πλεξιγκλάς.

 

ΟΛΓΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ

Γεννήθηκε το 1979 στους Παξούς. Σπούδασε Γραφιστική στο Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ. Το 2014 αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή Χάρη Κοντοσφύρη. Από το 2010 είναι ενεργό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας EN-ΦΛΩ, ανάμεσα τους η «Arte Laguna Prize», Arsenale, Βενετία (2016) «MinerArt» στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016).

 

Πηγή: www.ionianlibrary.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…