Χρώμα και Άρωμα Λευκάδας στις Αγριλίδες

Στις 13 Μαίου και ώρα 7.00 οι Αγριλίδες θα μοσχοβολίσουν …Λευκάδα. Εννιά καταξιωμένοι Λευκαδίτες Ζωγράφοι θα φέρουν στη Γκαλερί, γαλαζοπράσινη θάλασσα, μοναδικό μπλε απ τον ουρανό της, πράσινο απ τη καρποφόρα γη, καθαρό αέρα να ανοίξουν οι καρδιές. Κάποιοι πιο αφαιρετικοί, τολμούν να μεταφέρουν την εικόνα σε άλλη διάσταση, πέρα απ τη θέση και το χώρο, και τα έργα με τη βοήθεια των χρωμάτων ζωντανεύουν την φαντασία, αποκτούν μια διαρκή κίνηση χωρίς να ξεφεύγουν απ αυτό που πραγματεύονται. Εννιά καλλιτέχνες απ το νησί του Βαλαωρίτη, του Σικελιανού, του Χέρν.

 

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, θα γίνουν ξεναγήσεις απ τους ζωγράφους, παρουσίαση βιβλίου και μελοποιημένης ποίησης κ.α. Ελάτε να μιλήσουμε μ αυτή την τραγουδιστή διάλεκτο, πρωτότυπο μίγμα Ιταλίας και Αιτωλοακαρνανίας. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

Ρένα Ανούση-Ηλία
Ζώης Ζαβερδινός
Ουρανία Ραυτοπούλου
Βούλα Ροντογιάννη-Ράπτη
Τιτίνα Ροντογιάννη
Χαρά Σαίτη
Τέττα Πελεκούδα
Μαριάνθη-Ανθούλα Γουρζή
Γιώργος Φερεντίνος

 


ΑΓΡΙΛΙΔΕΣ GALLERY

 



Η γκαλερί Αγριλίδες είναι μια φρέσκια πρόταση για την πόλη του Ζωγράφου – πόσο ταιριαστό! Η ιδιοκτήτρια, εικαστικός Ζωή Χαλκιοπούλου έχει συγκεντρώσει σημαντική εμπειρία και κριτική ματιά από την πολυετή εργασία της στο τμήμα εξαγωγών της Εθνικής Πινακοθήκης. Με αυτή την αφετηρία επιδιώκει αφενός να δώσει βήμα σε νέους και ανερχόμενους εικαστικούς για να προβάλλουν το έργο τους στους φιλότεχνους και αφετέρου να προτείνει αξιόλογες δημιουργίες σε προσιτές τιμές για όλους εμάς που αγαπάμε την αυθεντική Τέχνη.
Οι επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης θα δούμε έργα που ξεφεύγουν από την κλασική, στερεοτυπική νόρμα και επιδιώκουν να αποδώσουν τη θεματολογία τους με μια μοντέρνα ματιά ακόμα και σε κλασικότερα θέματα. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από σύγχρονες δημιουργίες που «δένουν» αρμονικά και συνομιλούν μεταξύ τους, έστω κι αν ανήκουν σε διαφορετικές σχολές Τέχνης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…