Πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένοι από τις ομορφιές της Λευκάδας

Ο Ιταλός καλλιτέχνης και ποιητής Cosimo Damiano Dingeo, επισκέπτεται τη Λευκάδα το 1992 και δηλώνει φανατικός της λάτρης,  αφού όπως έχει δηλώσει η αύρα του νησιού και η ομορφιά του τοπίου αποτελούν για αυτόν πηγή έμπνευσης. Το 2017 ο Cosimo κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή με γενικό τίτλο “Dissolute dissolvenze” στην οποία έχει συμπεριλάβει και 2 ποιήματα που αφορούν τη Λευκάδα και ένα για το Ιόνιο πέλαγος. Το πρώτο από αυτά έχει τίτλο “Berrò l’acqua di mare di lefkada” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Πίνοντας το θαλασσινό νερό της Λευκάδας” και το δεύτερο έχει τίτλο “Che il mare di Lefkada” που μιλάει για την ομορφιά της θάλασσας του νησιού.

Ο Cosimo γεννήθηκε στην πόλη Ruvo di Puglia και έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις τις Ιταλίας ανάμεσα τους και η Βενετία. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Λυγιρία (Liguria) και εργάζεται σε ένα σχολείο. Σπούδασε ξένες γλώσσες και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τις τέχνες και ιδιαίτερα με την ποίηση και την ζωγραφική.
 
Πρόσφατα δημιούργησε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής, εμπνευσμένα από τα γαλανά νερά και τα κύματα της παραλίας στα Πευκούλια, που είναι η αγαπημένη του.

Απολαύστε τα!

 

 

Πηγή: lefkadatoday.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…