Με επιτυχία συνεχίζεται το Memoriam Walking Festival 2022 στην Λευκάδα

Το Memoriam Walking Festival 2022 προσκαλεί τις/τους κατοίκους και τις/τους επισκέπτριες/ες του νησιού της Λευκάδας να περπατήσουν και να βιώσουν καλλιτεχνικά έργα στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Από τις 8 εώς τις 18 Ιουλίου 2022 παρουσιάζονται εικαστικά έργα, αφηγήσεις, ηχοτοπία, μουσικές συνθέσεις με θέμα την προφορική ιστορία του νησιού και γενικότερα την έννοια του τόπου. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας: πλατεία Σικελιανου (παραλίας), αυλή Μουσείου Ορφέα, οικία Διονυσίας Βλάχου, πλατεία Φιλαρμονικής, πλατεία Μαρκά, Παλαιά Δικαστήρια.

Αποκορύφωμα του Memoriam Walking Festival 2022 αποτελεί το Διεθνές Συμπόσιο «Πρακτικές του περπατήματος: Tέχνη, κοινωνικές δράσεις, προφορική ιστορία»  σε συνεργασία με την πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Το Memoriam Walking Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας AMAKA με την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας και της πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…