Η «Φόνισσα»του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα παρουσιάσει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Αιχμή», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 & ώρα 20:30 στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Εμείς και ο Παπαδιαμάντης

Αυτό ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.

Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο ΄΄Υδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρωπίνης Δικαιοσύνης

 

Διανομή με σειρά εμφάνισης

Παπαδιαμάντης:               Γιάννης Νικολαϊδης

Φραγκογιαννού:               Φωτεινή Φιλοσόφου

Δελχαρώ-Γριά                   Χριστίνα Σιώμου

Αμέρσα-Μαρουσώ:           Βούλα Κώστα

Κωνσταντής- Ανακριτής  

Λυρίγκος:                       Λεωνίδας Αργυρόπουλος

 

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης

Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…