Η παραγωγή της ταινίας«Οι κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου» ζητά κομπάρσους

Η παραγωγή της ταινίας«Οι κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου» ζητά κομπάρσους Κέρκυρα, 1916, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας χαιρετά τους αξιωματικούς του σερβικού στρατού στο καφέ-γυαλί

Ξεκινάνε τα γυρίσματα στην Κέρκυρα στις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου της ταινίας που είναι βασισμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα «Οι κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου» και αποτελεί συμπαραγωγή της Σερβίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις τεράστιες απώλειες του σερβικού στρατού. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κέρκυρα από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου ενώ η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι και θα ακολουθήσουν προβολές στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μόσχα, την Αθήνα και τελικά την Κέρκυρα.
Το σενάριο, ένα μεγάλο μέρος της ταινίας, διαδραματίζεται στην Κέρκυρα και πραγματεύεται την ανιδιοτελή προσφορά του κερκυραϊκού λαού προς τους Σέρβους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας την περίοδο 1916-1918, καθώς και τους ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν μεταξύ των δύο λαών, όταν τα ιστορικά γεγονότα και οι εξελίξεις ανέδειξαν την Κέρκυρα σε «νησί της Σωτηρίας» του Σερβικού Στρατού.
Στο περιθώριο των γυρισμάτων της ταινίας, θα γυριστεί και ντοκιμαντέρ με τα «δρώμενα» από την παραμονή του καστ των ηθοποιών και των συντελεστών στο νησί μας, ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η δημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο « Κέρκυρα. Αδελφικό Νησί για πάντα», με στόχο την ανάδειξη της μακρόχρονης ιστορικής φιλίας των λαών μας και την περαιτέρω προβολή της, στην αγορά της Σερβίας και τις άλλες βαλκανικές χώρες.

 

Για τις ανάγκες της ταινίας ζητούνται κομπάρσοι.
Πληροφορίες κ. ΖΕΛΙΚΟ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6981757241

 

Οι κάλτσες του βασιλιά Πέτρου
Εκδόσεις Καστανιώτη

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1915 ο σερβικός στρατός υποχωρεί υπό την πίεση του εχθρού. Ο λαοφιλής βασιλιάς Πέτρος Καραγιώργεβιτς μοιράζεται τα πάθη με το λαό του. Μια Σερβίδα μάνα ψάχνει το στρατιώτη μοναχογιό της σ' ολόκληρη τη Σερβία, κουβαλώντας έναν μπόγο με μια καθαρή δική του φορεσιά. Δεν τον βρίσκει πουθενά, αλλά στο δρόμο της συναντά το βασιλιά. Μια τραγική στιγμή της σερβικής ιστορίας που μέτρησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα βουνά της Αλβανίας και στην Κέρκυρα, μια συγκινητική προσωπική ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, ένα μυθιστόρημα με έντονο βαλκανικό χρώμα που διαβάζεται απνευστί.

 

Φωτογραφία Σέρβικου στρατού: Θεόδωρος Μεταλληνός

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…