Τιμητικές διακρίσεις σε Επτανήσιους καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν Επτανήσιοι καλλιτέχνες της τέχνης του κινηματογράφου στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογραφιστών Ταινιών Μικρού Μικρού Δράμας 2018, που πραγματοποιήθηκε  από τις 12 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στη Δράμα και το myEptanisa εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια. 

 

Πρόκειται για τον Κεφαλονίτη Βασίλη Κεκάτο για την ταινία του «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ,  τα ειδικά βραβεία (εύφημες μνείες) που απονεμήθηκαν από την Επιτροπή στην ταινία του κ. Κεκάτου και στην ταινία του κ. Κεφαλονίτη Μαρίνου Σκλαβουνάκη για την ταινία του «Όλα για Όλα», καθώς και την Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας που απονεμήθηκε στον Κερκυραίο Κίμωνα Κουρή για την ερμηνεία του στην ταινία «Άβανος» σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Χαραμή.

 

Η ταινία «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν»

Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ενα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Επειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Ο σκηνοθέτης

Ο Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Η πρώτη του ταινία, «Ανάδρομος» (2015), συμμετείχε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας. Με τη δεύτερη ταινία του, «Zero Star Hotel» (2016) κέρδισε στον διαγωνισμό «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute. Το σενάριο της τελευταίας του ταινίας, «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν και στο European Short Pitch της Nisi Masa. Η ταινία, σε παραγωγή Ελένης Κοσσυφίδου και συμπαραγωγή Tripode και ΕΡΤ Μικροφίλμ, γυρίστηκε με την υποστήριξη του ΕΚΚ και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Ο Βασίλης Κεκάτος είναι επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival.

 

Η ταινία «Άβανος» 

Ο Τάσος, πρώην κατάδικος, νιώθει ενοχές για το εργατικό ατύχημα του φίλου του στα σφαγεία όπου εργάζεται. Η Κική, σερβιτόρα στην ταβέρνα του χωριού, πέφτει για μια ακόμα φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οταν βρεθούν κάτω από αφόρητη πίεση, η έκρηξη είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειές της δεν αργούν να έρθουν.

 

Ο ηθοποιός

Ο Κίμων Κουρής είναι έλληνας ηθοποιός. Είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Perros.Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις: ‘O Προεστώς του χωριού’ (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), ‘Βασιλιάς Ληρ’ (σκην. Σ. Λιβαθινός), ‘Ιουλιανός ο παραβάτης’ (σκην. Ν. Τσακίρογλου), ‘Pessoas’ (χορ. Κ. Γεράρδος), ‘Ορέστης’ (σκην. Σ. Ούνκoβσκι), ‘Όνειρο του Δωδεκάμερου’ (σκην. Τ. Ράτζος), ‘Το κορμί’ (σκην. Ευ. Δημητροπούλου), ‘Ελεύθεροι πολιορκημένοι’ (σκην. Κ. Ρήγος). Κινηματογράφος: ‘Τέλος χρόνου’ (σκην. Θ. Τότσικας), ‘Αποχαιρετώντας’ (σκην. Ρ. Δραγασάκη), ‘Το παπαδάκι’ (σκην. Θ. Κόκκορης). Αυτή τη περίοδο τον συναντάμε στη πολυαναμενόμενη «Νίκη» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

 

Η ταινία «Όλα για όλα» 

Ο Μιχάλης (Γιάννης Οικονομίδης) έχει μια παραδοσιακή ταβέρνα και είναι χρεωμένος στις τράπεζες. Ο Αντρέας (Βασίλης Μπισμπίκης) πληροφορείται από τον φίλο του Μιχάλη ότι το προηγούμενο βράδυ έπαιξε χαρτιά στον τοκογλύφο του νησιού, γνωστό ως «Καρχαρία». Ο «Καρχαρίας» (Στάθης Σταμουλακάτος) διοργανώνει παράνομους αγώνες πόκερ και ταυτόχρονα δανείζει χρήματα στους καλεσμένους του. Ο Αντρέας δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να τα βάλει μαζί του, σκαλίζοντας όμως τις πληγές του δικού τους παρελθόντος. Ετσι η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα...

Ο σκηνοθέτης

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ζηλανδία και μεγάλωσε στη Κεφαλλονιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εχει πιστοποιηθεί σε διάφορους τομείς της ψυχολογίας και της φιλοσοφίας. Παρακολούθησε ιστορία κινηματογράφου και σκηνοθεσία στο ΕΚΠΑ και «Σεμινάριο Σκηνοθεσίας» από τον Γιάννη Οικονομίδη. Το 2017 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους «Ολα για Ολα».


 Πηγή: flix.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…