Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Museums in Short 2018

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων βραβεύτηκε στον 5ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Museums in Short 2018 που αφορά την παραγωγή σύντομων βίντεο από και για Μουσεία και διοργανώνεται από τους φορείς musil - Museum of Industry and Labour, EMA- European Museum Academy, Fondazione Brescia Musei, Forum of Slavic Cultures και ICOM Italia.

Στον 5ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Museums in Short έλαβαν μέρος συνολικά, 49 Μουσεία από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Η επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες Μουσείων, ΜΜΕ και βίντεο, επέλεξε 12 φιναλίστ, που κατανεμήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν την προώθηση (promotional), τα εκθέματα (exhibits) και το αφήγημα (storytelling).

«Η τελική πράξη -η τελετή απονομής- πραγματοποιήθηκε στο Πιράν της Σλοβενία, για δεύτερη φορά στη σειρά, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, με τη βοήθεια των τοπικών εταίρων. Η εκδήλωση, από τη στιγμή που έγινε σε μία από τις ιστορικές πλατείες του Πιράν, ήταν ανοικτή στο κοινό. Έτσι, οι εκπρόσωποι των Μουσείων, των παραγωγών και της επιτροπής ενώθηκαν με πολλούς επισκέπτες της πόλης» όπως δήλωσε μετά την τελετή η Andreja Richter, επικεφαλής του Φόρουμ Σλαβικών Πολιτισμών (Forum of Slavic Cultures), εκ των διοργανωτών του διαγωνισμού.

To Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» (I am the Lion of Kythera) κέρδισε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. «Η ταινία του Μουσείου Κυθήρων πέτυχε επίσης την κατάταξή της στη βραχεία λίστα των τεσσάρων διακριθέντων ταινιών στην κατηγορία story telling» όπως μας πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ.

Ως προς τους άλλους νικητές, το πρώτο βραβείο Museums in Short 2018 στην κατηγορία της προώθησης απέσπασε το βίντεο από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με τίτλο «Tracing the footsteps of human society» (Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας), στην κατηγορία των εκθεμάτων, το πρώτο βραβείο απέσπασε το Μουσείο Βαν Γκογκ από το Άμστερνταμ (Ολλανδία) με το φιλμ «Seeing with a Japanese Eye» (Βλέποντας με μία ιαπωνική ματιά), ενώ στην κατηγορία του αφηγήματος το βραβείο πήγε στο βίντεο «Rural Worlds» (Αγροτικοί Κόσμοι) που εκπροσώπησε το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου από τη Μασσαλία (Γαλλία).

 

 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ, Eurokinissi

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…