Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή στην Κέρκυ­ρα του Φεστιβάλ GINA BACHAUER.

Το Φεστιβάλ Bachauer συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια από την ίδρυσή του και πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, στην Αίθουσα Εκδηλώσε­ων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας (25-27/8, ώρα έναρξης 20.30).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι βραβευμένοι νέοι σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ήδη σημειώνουν διεθνείς σταδιοδρομίες: Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο | artist in residence (Βραβείο νέου σολίστ Gina Bachauer-Νι­κολάου Δούμπα), Αγγελική Γκανά, βιολί, Γιώργος Καζιάνης, κρουστά, Παναγιώτης Καζιάνης, κρουστά, Ζωή Κάππου, σοπρά­νο, Μαργαρίτα Κολάση, πιάνο, Γεωρ­γία-Ευαγγελία Κουρμπέλη, πιάνο, Mario Ruska, κλαρινέτο.

Θα ακουστούν έργα των Johann Sebastian Bach, Franz Liszt , Alexander Scriabin, Maurice Ravel, Σπύρου Σαμάρα κ.ά.. Επίσης, τιμάται η μνήμη του κορυ­φαίου Ιταλού συνθέτη Gioacchino Rossini (1792-1868), με αφορμή την συμπλήρω­ση 150 χρόνων από τον θάνατό του, και του σημαντικού Γάλλου φιλέλληνα συνθέ­τη Claude Debussy (1862-1918), από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 100 χρόνια. Ο γενικός τίτλος του φετινού Φεστιβάλ, Beau Soir (Όμορφη βραδιά), είναι εμπνευσμένος από τον τίτλο του τραγουδιού του Debussy, σε ποίηση του Paul Bourget. Πριν από την συναυλία της 26ης Αυγούστου, που αφιερώνεται στον Debussy, θα δοθεί σύντομη διάλεξη του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «O Claude Debussy μέσα από ένα άγνωστο νεανικό του πολυφωνικό μουσικό ιδιόγραφο».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες και τα μουσικά εργα­στήρια, που θα πραγματοποιηθούν κατά τις μέρες του Φεστιβάλ.

«Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER 2018, διοργανώνεται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥ­ΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER σε συνεργασία με την ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΚΥ­ΡΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN και τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥ­ΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡ­ΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ. Οφείλουμε να προσθέσουμε την υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥ­ΡΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Η ΚΟΡΥΦΩ», του ΩΔΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του ΩΔΕΙΟΥ- ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΦΙΛΟΜΟΥΣΙΑ», αναφέρουν οι διοργανωτές.

 

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Gina Bachauer είναι ο Κωνστα­ντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας. Γενική συντονίστρια είναι η Μαριάννα Φουρλή.

Περισσότερες πληροφορίες στις ακόλου­θες ιστοσελίδες:

www.bachauer.org

www.filomusia.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…