Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Σεμινάρια Παραδοσιακων Οργάνων και Τροπικής Θεωρίας

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Αρσένιος» οργανώνει σεμινάρια Παραδοσιακών οργάνων και Τροπικής θεωρίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής. με εξαίρετους καλλιτέχνες του Ελλαδικού χώρου.

Σεμινάριο Παραδοσιακών Οργάνων και Τροπικής Θεωρίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ.Κερκύρας, Ακαδημίας 2.

 

Συμμετέχουν: 

Χρήστος Τσιαμούλης: Ούτι και Αριθμητικό Τροπικό σύστημα της Παραδοσιακής Μουσικής (Ήχος και Μακάμ).

Στέφανος Δορμπαράκης: Το κανονάκι ως μέσω διδασκαλίας μουσικών διαστημάτων και κλιμάκων.

Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί

Κώστας Μερετάκης: κρουστά του Ελλαδικού χώρου

 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Στις 10:00 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ι.Μ. θα γίνει έναρξη του σεμιναρίου και κατόπιν μαθήματα στα παραδοσιακά μουσικά όργανα ούτι, βιολί και κρουστά του Ελλαδικού χώρου. Παράλληλα θα λειτουργήσει τμήμα για μουσικούς που ασχολούνται με τη Βυζαντινή μουσική αλλά και για Θεωρητικούς της Μουσικής με ηχητικά παραδείγματα από το κανονάκι και το ούτι.

Στις 18:00 – 19:30 θα γίνει διάλεξη με θέμα «Η ΟΚΤΩΗΧΙΑ και Η ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ στην ΚΟΣΜΙΚΗ και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Στις 20:00 στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του σεμιναρίου σε συνεργασία με το Μουσικό σύνολο Μουσικοπαιδαγωγικών δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατόπιν

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ με τους διδάσκοντες δεξιοτέχνες.

 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Στις 11:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. θα συνεχιστούν τα μαθήματα στα παραδοσιακά μουσικά όργανα ούτι, βιολί και κρουστά του Ελλαδικού χώρυο καθώ και μαθήματα Θεωρίας (για σπουδαστές, ψάλτες, δασκάλους Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής) με την συνοδεία από το κανονάκι.

 

Συντονιστής του σεμιναρίου: Απόστολος Βαλσαμάς, καθηγητής Νυκτών παραδοσιακών οργάνων της σχολής.  

 

Πληροφορίες - Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο: Τηλ επικοινωνίας: 2661027185-6977950800 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…