Θεατρικο-μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες» από τον "ΗΓΕΧΟΡΟ"

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ύστερα από την εξαιρετική παρουσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Ηγέχορος», στο αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Μαρτίου 2017, στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στην Αργυρούπολη, δημιουργεί τμήματα υποδομής & εκμάθησης επτανησιακών χορών, μουσικοχορευτικό τμήμα παραστάσεων και τμήμα ευρωπαϊκών χορών εποχής σε συνεργασία με τον «ΗΓΕΧΟΡΟ».

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί το μέλος της Ε.Ε.Ε. Κεφαλονίτη Πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Ηγέχορος» κο Κων/νο Τουλάτο, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία, που  σκοπό έχει να αναπτυχθεί η επτανησιακή παράδοση στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το Νομό Αττικής και συγκεκριμένα το Αιγάλεω, τους Θρακομακεδόνες, την Καλλιθέα, την Παλλήνη και τον Πειραιά και σύντομα με σχετική ανακοίνωση και την έναρξη μαθημάτων στο κέντρο της Αθήνας και την Ανατολική Αττική, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια λειτουργίας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μέσα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης των πολιτιστικών φορέων, που δρουν εθελοντικά με σκοπό την προβολή και διάδοση του πολιτισμού της χώρας μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στηρίζει τη θεατρικο-μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», που διοργανώνει ο Ηγέχορος Πειραιά και τα παραρτήματά του (Παλλήνη-Καλλιθέα-Θρακομακεδόνες και Αιγάλεω) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καλλιθέας , τον Ρουμανοελληνικό Σύλλογο Armonia , την Αρμένικη Σχολή χορού Avetis και τον Μικρασιτικό Σύλλογο Λέρου «Η καθ' ημάς Ανατολή» και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και τους αναγνώστες του περιοδικού myEptanisa, να παρευρεθούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30 στο Θέατρο ΙΖΟΛΑ Αιγέως και Αγησιλάου στην Καλλιθέα να την παρακολουθήσουν.


Πρόκειται για ένα παραμύθι, που καθώς θα εξελίσσεται θα παρουσιάζονται ήθη, έθιμα, χοροί και τραγούδια στο γύρισμα του έτους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ταξιδεύοντάς μας από τα Αστικά Βέροιας, τους Γαλατάδες Πέλλας, τη Χίο, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τη Λευκάδα,τη Κω, τη Ρόδο, το Σούλι έως και την Ερυθραία της Μ. Ασίας, χαρίζοντάς μας εικόνες και ήχους από μια άλλη εποχή, με ένα μαγικό και ιδιαίτερο τρόπο.

Διδασκαλία Χορών: για τον Ηγέχορο την Armonia και την Avetis, Κων/νος Τουλάτος

Βοηθός Δέσποινα Λαζάρου
Για τον Ηγέχορο Αιγάλεω: Γιώργος Κολοζάκης
Για τους Μικρασιάτες Λέρου: Χρυσούλα Κουτούζου
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζόμυλου Μαγνησίας: Γιάννης Λουλούδης


Πολύτιμη Βοήθεια : Γεράσιμος Λογοθέτης,Γιάννης Μαστόρος,Λάζαρος Τσουκαλάς,Χρυσούλα Κουτούζου,Kείμενα( λαϊκό παραμύθι) _Σκηνοθεσία : Δέσποινα Λαζάρου


Παίζουν:
Kυρά Καλή Σταυρούλα Κούκουρα
Αρχόντισσα Αντωνία Τσακίρη
Μήνες : Γιώργος Κατσούλης
Γιώργος Παναγόπουλος
Δημοσθένης Τανίδης

Αφήγηση : Κατερίνα Χατζηανδρέου

Παρουσίαση : Ευτυχία Μητσιάδη

Σκηνικά : Χρυσούλα Κουτούζου

Ήχος Φώς : Αudiosl Χρήστος Ψωμακέλλης

Μουσικοί, Τραγούδι: Γιώργος Αγγελόπουλος Λεωνίς Ρεμούνδου
Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Λαούτο: Γιάννης Σεβαστόπουλος
Βιολί : Παύλος Μπατσικούρας
Κρουστά : Πέτρος Παπαγεωργίου
Πνευστά Μαντολίνο : Πέτρος Μήτσου
Τρομπέτα :Γιάννης Λιασκωνης

Στις Δημόσιες Σχέσεις του Ηγέχορου Γεωργία Παράσχου
Αφίσα προγράμματα : Δήμητρα Μισιτζή


Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα αδελφοποιηθούν ο Ηγέχορος με την Armonia την Avetis και με τους Μικρασιάτες Λέρου.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ταυτότητα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Ηγέχορος»

Ο «Ηγέχορος» δεν είναι απλά ένας ακόμα πολιτιστικός σύλλογος, αλλά ένας φορέας που αποσκοπεί στην προαγωγή και  συγκρότηση μιας ομαδας με στόχο την διάσωση & διάδοση της Λαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πέρα από τα τμήματα παραδοσιακών χορών, διατηρεί τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, λαογραφίας  και διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας εισηγητές πανεπιστημιακού και βιωματικού επιπέδου. Διοργανώνει εκδηλωσεις αναφορά στην Ελληνική Παράδοση & Λαογραφία με Διεθνής Φορείς σε ολη την Ελλάδα με γνώμονα τη δημιουργία Φιλίας μεταξύ των ανθρώπων που υπηρετούν τις παραδόσεις τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό.

Σήμερα αριθμεί 150 μέλη στα πέντε  παραρτήματά του στον Πειραιά, την  Παλλήνη, Καλλιθέα, το Αιγάλεω και τους Θρακομακεδόνες.
 
Οι ομάδες του συμμετέχουν σε μεγάλα Παραδοσιακά Ανταμώματα, Φεστιβάλ, Ημερίδες, Γαστρονομικά & Τουριστικά Φόρουμ, Διεθνείς Εκθέσεις, Εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ., φιλανθρωπικά events & σε εκδηλώσεις της UNESCO.

Τα Βασικά μέλη της παραστασιακής ομάδας είναι πιστοποιημένοι χορευτές από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού, CID UNESCO.

Η μεγάλη εκδήλωση  του Ηγέχορου για το 2016, με θέμα «Φίλοι μου καλοί μου φίλοι, ποιος τον κάνει ετούτο γάμο» τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Το myEptanisa εύχεται καλή επιτυχία στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και δίνει ραντεβού με τον «ΗΓΕΧΟΡΟ» σε επόμενη εκδήλωση, όπου θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…